Pieter Jouke treedt op met zijn programma Laars Lappen.
Pieter Jouke treedt op met zijn programma Laars Lappen. Foto: Thierry Schut

Taalvirtuoos Pieter Jouke lapt alles aan zijn laars in De Kroon

Cultuur 163 keer gelezen

Waddinxveen - In zijn nieuwe programma Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Zaterdag 7 november staat hij op de planken in De Kroon in Waddinxveen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. 

Volgens het NRC is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn. Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en was te zien op de buis bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). 

Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en televisieprogramma’s zoals De Taalstaat en Zondag met Lubach. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). De voorstellingen zijn try-outs en beginnen om 19.30 uur en om 21.15 uur. De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje.

Familiefilm 
In De Kroon aan het Gouweplein wordt donderdagmiddag 5 november om 14.00 uur de familiefilm Kapsalon Romy, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos, getoond.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. 

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. De entreeprijs is zeven euro.