Het glutenvrije 'baksel' van Yvonne Verschuur werd vorig jaar de winnende taart.
Het glutenvrije 'baksel' van Yvonne Verschuur werd vorig jaar de winnende taart. Foto: Rein de Lange

Waddinxveen Bakt ook dit jaar

Cultuur

Waddinxveen - 'Waddinxveen Bakt!' was vorig jaar de succesvolle nieuwkomer op het festival WadCultureel. De smulhappening bleek een schot in de roos en dus staat het ook dit jaar op het programma. WadCultureel wordt gehouden op 11, 12 en 13 september. 

'Natuurlijk hebben ook wij te maken met een aantal grote onzekerheden in deze tijd, maar we hopen dat de situatie in september weer zodanig is dat we een mooi WadCultureel kunnen organiseren', zegt de organisatie op haar website.

Bakken is bij uitstek een culturele uiting en die gedachte bracht de organisatoren vorig jaar op het idee van een bak-event, dat met 16 gejureerde taarten een groot succes bleek. Winnaar werd Yvonne Verschuur met een glutenvrije taart, die er niet alleen prachtig uit zag, maar volgens de jury ook geweldige smaakte.

“Iedereen die kan bakken dagen we wederom uit om deel te nemen aan dit event,” laat Hugo van Berkesteijn, voorzitter van WadCultureel, weten. "Net als in het populaire televisieprogramma hopen we op zoveel mogelijk verschillende bakcreaties. In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en we zouden het fijn vinden als we dat terugzien. Wat mij betreft zien we straks een Hollandse appeltaart naast een Marokkaanse gehakttaart en een Turkse notentaart.”

Aanmelden
De organisatie heeft Heel Holland Bakt-kandiaat Vincent gestrikt als juryvoorzitter. Van Berkesteijn: “Daarnaast zijn er twee bakkers uit ons dorp vertegenwoordigd in de jury: Ton van den Berg en Reinier Anker van de Vlaam. Om de creativiteit volop ruimte te geven, zijn er niet al teveel regels. De taart moet voldoende zijn voor minimaal 10-12 personen, wordt helemaal ten dienste gesteld aan het event en moet natuurlijk goed eetbaar zijn. Hierbij geldt dat ‘het laatste hapje even lekker moet zijn als het eerste’.”

Aanmelden voor Waddinxveen Bakt! kan hier. Hier zijn ook de spelregels te vinden. 

Heel Waddinxveen kan op 12 september komen smullen van de aangemelde taarten.