Afbeelding

Blaashal afgeblazen

Algemeen 1.054 keer gelezen

Waddinxveen - Er komt geen blaashal (een opblaasbare sporthal, red.) in Waddinxveen als het aan wethouder Brigitte Leferink van sport ligt. De hal is erg duur, zeker gezien het beperkte gebruik in het jaar wat neerkomt op 3,5 maand in een jaar. Zo blijkt uit onderzoek. 

Met name de hockey- en korfbalvereniging hadden eerder aangegeven een tekort aan sportruimte te hebben, met name in de wintermaanden. In Waddinxveen is maar een beperkte binnensport capaciteit en de twee clubs die met name in de periode november - februari competitie spelen, kwamen hierdoor in de knel.

De korfbal had eerder al aangegeven een blaashal niet te zien zitten. De hockey was wat positiever, maar zegt er zelf geen geld voor te hebben. En op dit moment zou de hockey er zelfs geen behoefte aan hebben. Inmiddels is de tennishal naast zwembad De Sniep verbouwd en eind januari door diverse sportclubs in gebruik genomen, ook door de korfbal en de hockey. Gekeken wordt of dit ook het komend jaar voor verlichting kan zorgen. Bovendien wil de wethouder inzetten op behoud van bestaande sportzalen en niet meer slopen.