Arnoud Holierhoek in actie voor Rhein Fire. (foto: pr)
Arnoud Holierhoek in actie voor Rhein Fire. (foto: pr)

Arnoud Holierhoek vlamt weer voor Rhein Fire

Algemeen 374 keer gelezen

AMERICAN FOOTBALL
Waddinxveen - Arnoud Holierhoek gaat met het Duitse Rhein Fire op jacht naar nieuwe successen in de European League of Football. De Waddinxvener verlengde zijn contract bij de club uit Düsseldorf met een jaar.

Holierhoek behaalde vorig jaar met Rhein Fire de Europese titel. In de finale werd een ander Duits team, Stuttgart Surge, overtuigend verslagen. De 29-jarige docent lichamelijke opvoeding op een school in Gouda vertolkte in de competitie een belangrijke rol als offensive tackle. “De club wilde graag met mij verder en zelf zie ik een extra seizoen ook wel zitten”, reageert Hollierhoek, die eerder in Duitsland actief was bij de Cologne Crocodiles. “We waren er snel uit. Ik had wat aanvullende voorwaarden en de club wilde daaraan voldoen.”
Een van die voorwaarden had betrekking op het verblijf van Holierhoek in Duitsland. Tijdens het seizoen reist hij voor trainingen en een wedstrijd vier keer per week op een neer naar Düsseldorf. “De afstand is goed te doen, maar het was niet ideaal. Van de club krijg ik nu een appartement tot mijn beschikking. In praktijk betekent het dat ik wat minder vaak van Waddinxveen naar Düsseldorf hoef te reizen.”

Europees kampioen Rhein Fire is inmiddels in training, maar Holierhoek is nog niet welkom bij die trainingen. “Ik ben officieel een import-speler. Die mogen volgens de regels van de league pas meetrainen als het pre-season van start gaat. Dat is in mei. Dat was vorig seizoen al zo, toen hebben we in mei 31 trainingen met het team gehad. We gingen van trainingskamp naar trainingskamp.”
Tot die tijd traint Holierhoek in eigen omgeving. “Ik volg een programma dat ik van een performance-trainer krijg. Ik zit bijna elke dag in de sportschool.”

Het officiële seizoen van de European League of Football begint in juni. “In september zijn de play-offs en die hopen we, net als afgelopen jaar, weer te halen. Hoe onze kansen liggen is nog niet helemaal te zeggen, omdat de teams nog volop bezig zijn hun selecties samen te stellen.”