Op de open vlakte naast dit complex was Souburgh gevestigd. (tekst: Erik van Leeuwen/ foto: archief HvH)
Op de open vlakte naast dit complex was Souburgh gevestigd. (tekst: Erik van Leeuwen/ foto: archief HvH)

Versobering Souburgh door raad betreurd

Algemeen 604 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeenteraad vindt het jammer dat het plan voor de nieuwbouw van zorgcentrum Souburgh is versoberd, maar dat is geen aanleiding om de komst van het nieuwe zorgcentrum te vertragen. 

De raad ging unaniem akkoord met het voorstel van geen bedenkingen tegen het jongste ontwerp van het nieuwe Souburgh, dat uit twee gebouwen bestaat aan de Prins Bernardlaan. Wel betreuren sommige fracties dat het plan door initiatiefnemer Zorgpartners Midden-Holland is versoberd. “Dat gaat vooral ten koste van een groene uitstraling en karakter”, vond PCW-raadslid Hans van Mourik. Wethouder Brigitte Leferink gaf aan dat de gemeente niet gaat over het inhoudelijke plan. “Dat is aan Zorgpartners. Wij vonden de eerste versie ook mooier maar die bleek mede door de explosief gestegen bouwprijzen financieel onhaalbaar.”
De raad is blij dat straks snel kan worden begonnen aan de bouw van het nieuwe zorgcentrum. “Het heeft al veel te lang geduurd”, vond Martin Kraaijestein (PvdA/GroenLinks). Hij constateerde dat de vertraging van Souburgh niet op zichzelf stond. “Over het eerste bejaardenhuis werd al gesproken in 1952, maar het zorgcentrum stond er pas in 1964.” Vanwege de lange periode van plan en uitvoering is Kraaijestein van mening dat er snel moeten worden nagedacht over de wens van een tweede zorgcentrum in Waddinxveen. “We groeien hard qua inwoners. We hebben inmiddels al meer dan 2700 75-plussers, dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden.”