Jaap Robben. (foto: Stepan van Fleteren)
Jaap Robben. (foto: Stepan van Fleteren)

Brigitte Leferink voelt auteur Jaap Robben aan de tand

Algemeen 475 keer gelezen

Waddinxveen - In Cultuurhuys De Kroon wordt vrijdag 15 maart schrijver Jaap Robben welkom geheten naar aanleiding van zijn boek Schemerleven. Robben komt op uitnodiging van bibliotheek De Groene Venen en Burger Boekhandel en wordt geïnterviewd door Brigitte Leferink, taaldeskundige en wethouder van Waddinxveen met onder andere kunst en cultuur in haar portefeuille.

De auteur Jaap Robben (in 1984 geboren in Oosterhout) publiceert sinds 2004 poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, theaterteksten en vertalingen.  Met zijn romandebuut Birk veroverde hij direct boekhandel, lezer en recensent. Zomervacht, zijn tweede roman, haalde de longlist van de International Booker Prize.
In 2022 verscheen zijn veelbesproken roman Schemerleven, die werd bekroond met de Confituur Boekhandelsprijs 2023. Zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Het interview met Robben begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 12,50 euro, bezoekers met een bieb-pas krijgen 2,50 euro korting. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurhuysdekroon.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de kassa van Cultuurhuys De Kroon.