Eigenaar Dion Demouge en praktijkmanager Esmée van Dongen.
Eigenaar Dion Demouge en praktijkmanager Esmée van Dongen. Robbert Roos
Advertorial

Bij Tandartspraktijk de Boemerang staan u en uw gebit centraal

Algemeen 540 keer gelezen

Tandartspraktijk de Boemerang in Waddinxveen is sinds de overname – inmiddels alweer tien jaar geleden - sterk gegroeid. Jaarlijks geven praktijkeigenaar Dion Demouge en zijn enthousiaste team in een prettige, vertrouwde en professionele omgeving jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers uitstekende tandzorg en tandheelkunde. Bij Tandartspraktijk de Boemerang staan u en uw gebit altijd centraal.

Toen Dion zijn opleiding had afgerond had hij niet direct de ambitie om een eigen praktijk te beginnen. Hij werkte als waarnemend tandarts voor verschillende praktijken, maar ontdekte al snel dat hij een aantal punten zelf heel anders zou doen. Het openen van een eigen praktijk was hierdoor een logische vervolgstap. “Ik ben geboren in Gouda en ken het gebied en de regio goed. Daarom besloot ik elf jaar geleden juist hier op zoek te gaan naar een praktijk die ik kon overnemen.” Dat werd de praktijk van de heer en mevrouw Ossentjuk uit Waddinxveen. “Beiden hebben na de overname nog enige tijd in de praktijk doorgewerkt en het team is gebleven en gegroeid.” Inmiddels telt de praktijk zo’n 36 medewerkers – die zelf ook allemaal hier patiënt zijn. Er werkt een team van 7 tandartsen, tandartsassistenten, (paro)preventieassistenteneen tandprotheticus, mondhygiënisten, 2 omloop assistenten, 4 receptionisten en een praktijkmanager. Praktijkmanager Esmée van Dongen: “Samen vormen we een hecht team dat altijd voor elkaar klaarstaat en inspringt als dat nodig is.”

Zorgplan op maat

Bij Tandartspraktijk de Boemerang staan u en uw gebit centraal. Maar wat houdt dat in? “Wij kijken niet alleen naar het gebit en de mondgezondheid, maar ook naar het financiële plaatje”, legt Dion uit. “Soms zijn er bepaalde gebitsproblemen die door een andere tandarts of behandelaar gemist zijn, maar heeft de patiënt verder geen klachten. Dan is het niet zo dat wij een behandelplan maken en van de patiënt verlangen dat de volgende dag meteen begonnen wordt met de behandeling. We overleggen in zulke gevallen met de patiënt wat gedaan moet worden en stellen samen een zorgplan op maat op met daarin de behandelingen voor de komende jaren. Zo kunnen we de behandelingen goed op elkaar afstemmen en verspreiden over de komende jaren. Zo krijgt de patiënt weer een gezond gebit en worden de kosten over meerdere jaren verdeeld. Uiteraard kan het zorgplan tussentijds aangepast worden als de situatie daarom vraagt.”

We kijken per patiënt wat een juiste periodieke instelling is, zodat de jaarlijkse tandartsbezoeken en kosten zoveel mogelijk beperkt worden, geheel met de gedachte ‘voorkomen is beter dan genezen’.
Tandartspraktijk de Boemerang adviseert om kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de praktijk. “Zo wennen zij aan tandartsbezoeken en worden ze spelenderwijs bij tandzorg betrokken.”

Klaar om te groeien

Waddinxveen mag zich rekenen tot een van de snelgroeiende gemeenten van Nederland. Dion en zijn team kunnen daar goed op inspelen. Door de uitbreiding van de praktijk van 6 naar 10 behandelkamers kan Tandartspraktijk de Boemerang ook de komende jaren volop groeien en nog zeker 3.500 nieuwe patiënten aannemen, maar natuurlijk niet allemaal tegelijk. “Omdat er geen wachtlijsten zijn, kunnen de nieuwe patiënten direct een afspraak inplannen. Vertel dus uw familieleden, vrienden, bekenden en collega’s die op zoek zijn naar professionele tandheelkundige hulp over onze praktijk.”
Dat is niet alleen goed voor de groei van de praktijk, maar levert u ook iets op. “Als nieuwe patiënten zich bij ons aanmelden en uw naam noemen, dan ontvangt u van ons een cadeaubon van een leuke winkel uit de regio of maken wij namens u een bijdrage over aan stichting Ambulance Wens.”

Pareltjes met gouden handen

Vanuit passie voor het vak heeft Dion vorig jaar lesgegeven bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) in Amsterdam. “Ik stond aan de stoel en de andere dagen begeleidde ik studenten en medewerkers. Zo kon ik de fijne kneepjes van het vak goed overbrengen op de nieuwe generatie, maar ook direct studenten met de juiste vaardigheden naar onze praktijk halen. De eerste start in onze praktijk komende september. Sinds 5 jaar is Tandartspraktijk de Boemerang een erkend leerbedrijf voor mbo/hbo en universitaire studenten. “Het geeft energie om deze mensen te mogen begeleiden bij hun studie, maar ook om ze te leren hoe je omgaat met de patiënten in de praktijk. Op dit moment zijn een aantal mbo- bol- en bbl-studenten en een 3e-jaars Masterstudent van de ACTA bij ons werkzaam. U hoeft dus niet vreemd op te kijken als u bij ons regelmatig een nieuw gezicht ziet.”

Wilt u ook deel uitmaken van ons team bij Tandartspraktijk de Boemerang? Er zijn op dit moment vacatures:

2 parttime of 1 fulltime tandartsassistent

Kijk op de website voor meer informatie of neem direct contact op door te mailen naar esmee@tandartspraktijkdeboemerang.nl

Maatschappelijk betrokken

Bij Tandartspraktijk de Boemerang gaat het om meer dan tandheelkunde alleen. “We zijn ook erg maatschappelijk betrokken bij Waddinxveen”, vertelt Dion. Zo is de praktijk sponsor van Bente Boer Racing, Tennis- en Padelvereniging De Gouwe Smash, hengelsportvereniging Waddinxveen, CCV Be Fair, het swingende Pop-In-Koor en het koor Toonkunst. “Door deze enthousiaste clubs en mensen te sponsoren krijgen we een nog betere binding met de inwoners van Waddinxveen.”
“Elk jaar geven we een kunstenaar uit de regio de gelegenheid om een jaar lang gratis in onze praktijk te exposeren”, legt Dion uit.
Zaterdag 10 februari van 14.00 tot 17.00 uur wordt de nieuwe kunsttentoonstelling van Liesbeth Bulk van www.crush-on-nature.nl onder het genot van een hapje en een drankje feestelijk geopend door wethouder Kerssies ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. U bent van harte welkom om het werk te komen bewonderen.

Tandartspraktijk de Boemerang is gevestigd op de tweede etage van Gezondheidscentrum Waddinxveen aan de Limaweg 55f. De praktijk is rolstoelvriendelijk en ligt op een steenworp afstand van winkelcentrum Gouweplein, de nieuwbouwwijk Triangel en aansluitingen op het openbaar vervoer. Direct voor de deur is er volop parkeergelegenheid.

We zien u graag in onze praktijk!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding