Afbeelding
Baan Waddinxveen
Advertorial

‘Als jij het kunt bedenken, kan Baan het realiseren’

Algemeen 391 keer gelezen

Waddinxveen – Baan is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot een van de meest exclusieve zitmeubelfabrikanten van Nederland. Met een hoofdkantoor en productieruimte in Waddinxveen, drie eigen showrooms en meer dan 100 verkooppunten die de productseries van Baan, Metropole by BAAN en BAAN-project verkopen, heeft het bedrijf een solide reputatie op woongebied op weten te bouwen en zijn ze niet meer weg te denken uit de internationale interieurbranche. Toch zijn veel mensen uit Waddinxveen nog nooit bij Baan geweest. “Een gemiste kans”, vindt eigenaar Mirande Baan.

Toen Teunis Baan op 19 juni 1934 helemaal alleen de Nederlandse zitmeubelfabriek oprichtte, kon hij niet vermoeden dat het bedrijf 90 jaar later nog steeds zou bestaan. Toch is niets minder waar en is inmiddels zelfs de derde generatie in het bedrijf actief.
“We kijken altijd goed naar de wensen van de klant”, vertelt Mirande Baan. “Dat gaat veel verder dan alleen het uitzoeken van een leuk model zitmeubel.” Zo wordt er door Baan ook gekeken naar de zithouding, het zitcomfort, het type zitmeubel en de hardheid van de kussens. Als dat allemaal in kaart is gebracht wordt het zitmeubel in de eigen fabriek gemaakt. “Klanten zeggen wel vaker: Bij jullie heb ik echt leren zitten.”

Dat komt bekend voor. “Iedereen zit op zijn of haar eigen manier”, weet Mirande uit ervaring. “We brengen in kaart welke gezinsleden of huisgenoten het zitmeubel het meest gebruiken. Daar passen we het model op aan. Zo krijg je echt een zitmeubel op maat.” Dat hoeft overigens echt niet meer te kosten dan een standaardmodel want veel series van Baan Meubelen kunnen vanuit de basis al in verschillende maten gemaakt worden. “We werken met veel verschillende stoffen die steeds vaker duurzaam zijn”, vertelt Mirande. “Gemaakt van gerecyclede materialen zoals petflessen, of door hergebruik van stoffen. Daarnaast werken we veelal met stoffen die van binnenuit zijn geïmpregneerd, ofwel zeer praktisch zijn in gebruik en makkelijk schoon te maken. ”

Inmiddels zijn de zitmeubelen van Baan overal terug te vinden. Bij particulieren, maar ook projectmatig in horecagelegenheden, op cruiseschepen en in kantoren van grote multinationals. “We kunnen je echt compleet ontzorgen door alles van ontwerp tot realisatie uit handen te nemen. Daarvoor werken we samen met interieurarchitecten en -ontwerpers, of laten een compleet plan inclusief karpetten, verlichting en accessoires uitwerken door onze eigen architect.”

Voor wie zelf langs wil komen heeft Mirande enkele tips. “Neem tijdens je bezoek zoveel mogelijk stalen mee van je huidige interieur. Zo kunnen we zorgen dat je nieuwe aanwinst precies past bij wat je al in huis hebt. Zo maken we er samen een geheel van. Wij zullen alle voor- en nadelen eerlijk benoemen. Zo weet jij dat je een weloverwogen keuze maakt.”

Als je een afspraak maakt om langs te komen weet je zeker dat Mirande en haar team de tijd voor je hebben. Je mag dan ook even achter de schermen kijken hoe de zitmeubels gemaakt worden. Wellicht krijg je er nieuwe inspiratie van. “Onze slogan is niet voor niets ‘Design your own magic’. Want als jij het kunt bedenken, dan kan Baan het voor je maken. Je bent van harte welkom aan de Zuidkade 110 in Waddixnveen.”
Kijk voor meer informatie ook op: www.baanmeubelen.nl