Bart Schinkelshoek op zijn favoriete plek bij Timeless Entertainment Radio
Bart Schinkelshoek op zijn favoriete plek bij Timeless Entertainment Radio Robbert Roos
Advertorial

Timeless Entertainment Radio wil hét geluid van Zuidplas zijn

Algemeen 297 keer gelezen

Bart Schinkelshoek – ondernemer in hart en nieren – heeft twee grote passies: muziek en techniek. Als je die twee combineert met de veelzijdigheid van computers en internet dan kom je vanzelf terecht bij internetradio. Dat is precies waar Schinkelshoek zich de afgelopen jaren sterk voor heeft gemaakt. Met zijn internetradiostation Timeless Entertainment Radio wil hij hét geluid van de gemeente Zuidplas zijn.

Timeless Entertainment Radio uit Zevenhuizen is voortgekomen uit de drive-in shows van het moederbedrijf Timeless Entertainment. “Het draaien van plaatjes zit echt in ons bloed”, vertelt Bart vol enthousiasme. “We vermaken al decennialang bezoekers van feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten met onze gezellige drive-in shows. In de loop der jaren is daar een behoorlijke muziekcollectie uit ontstaan waarmee we de programma’s van Timeless Entertainment Radio vullen.”

Internetradio kun je altijd en overal beluisteren zolang je maar verbinding hebt. “Je kunt onze app gratis downloaden via je Playstore of Appstore en installeren op je mobiele telefoon of tablet.”
Na installatie kun je in het weekend onbeperkt genieten van programma’s als ‘Tussen 2 & 4 maakt Bart plezier’,’ Het ZondagMiddagZooitje’, @80’s, ‘Het Italo-uurtje’, ‘Smashing Radio’, en ‘Barts Kroonjuwelen’.
“Doordeweeks hebben we nu nog geen gesproken programma’s maar we zijn bezig om deze te ontwikkelen.” Het grootste deel van de luisteraars is afkomstig uit Zevenhuizen en omgeving, maar ook uit Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiden. “We hebben ook veel buitenlandse luisteraars, met name uit Amerika”, zegt hij trots. “Die vinden het wel fijn, een muziekzender als die van ons zonder veel gesprekken of commentaar tussen de nummers door. Ook ex-inwoners uit de gemeente die naar het buitenland zijn gegaan luisteren graag naar onze zender. Die bellen we overigens regelmatig op voor een praatje over het weer.”
Zo heeft Bart contact met André de Wit op Gran Canaria en met de familie Sleeuwenhoek die in Duitsland een berghaus runt.

Toch is het niet alleen gezelligheid op de zender, er is ook ruimte voor serieuze berichten. Bart vertelt over de zoon van een vaste luisteraar die onverwacht op jonge leeftijd kwam te overlijden. “We hebben dit bericht meegenomen in de uitzending en er een mooie plaat bij gedraaid uit onze ‘Natte-cake-lijst’ met uitvaartnummers. Veel luisteraars leefden met de familie mee en hielden het tijdens het nummer niet droog. Ik zelf overigens ook niet hoor, maar daarna is het klaar en gaan we verder. Net zoals in het gewone leven.”

Radiomaken doet initiatiefnemer en Zevenhuizenaar Bart inmiddels zo’n 8 jaar, samen met enkele vaste programmamakers als Peter van Vliet en Marcel Mayer die ook uit Zevenhuizen komen, Bart Hoogendoorn uit Gouda en Edwin Verbeek uit Den Haag. “Ik ben in de jaren 90 begonnen bij de toenmalige lokale omroep van Nieuwerkerk”, vertelt hij over zijn eerste stappen op radiogebied. “Voor de grote zenders in Hilversum was ik niet goed genoeg en in Nieuwerkerk aan den IJssel mocht ik elke week een uurtje vullen met een eigen programma.” Lachend voegt hij toe: “Waarschijnlijk had ik elke week dezelfde drie luisteraars. Voor een echte hobbyist misschien leuk, maar ik wilde graag groeien.” Omdat het maken van radio Bart bleef trekken besloot hij zijn eigen internetradiostation te beginnen. “Het begon met het in elkaar zetten van programma’s en het bedenken van de juiste vormgeving. Dat vind ik ook nu nog steeds erg leuk. Zo val je van het een in het ander en voor je het weet heb je een internetradiostation. Met dit station willen we het geluid van de gemeente Zuidplas zijn.”
De radio-uitzendingen kunnen live gedaan worden, zelfs vanaf locatie, of worden vooraf opgenomen en ingesproken. “Ik maak wekelijks de programmering. De techniek waarmee we de programma’s maken is tegenwoordig zo goed dat je als luisteraar het verschil niet hoort.”

Bart benadrukt dat Timeless Entertainment Radio een echte muziekzender is en dat ook wil blijven. “We worden niet de nieuwe lokale omroep, daarvoor missen we belangrijke voorzieningen zoals een flinke antenne. Bovendien luidt onze slogan niet voor niets; The musicstation 4 every generation. We gaan ons wel steeds meer richten op Zuidplas”, legt hij uit. “Met het wegvallen van de lokale omroep is een gat ontstaan. We hebben al eerder gekeken of we dit op konden vullen met Zuidplas Radio, maar dat kwam niet echt van de grond. Wellicht dat daar in de toekomst een keer ruimte voor komt. Je hebt voor zoiets echt veel draagvlak uit de samenleving nodig, en ik zat zelf eerlijk gezegd niet op een tweede radiostation te wachten. We gaan nu proberen of we vanuit Timeless Entertainment Radio meer bereikbaarheid kunnen creëren binnen de gemeente Zuidplas en Zuidplas meer uit te dragen in onze uitzendingen. Daarom zijn we ook blij met de samenwerking met Hart van Holland. Zo kunnen we de actualiteiten en leuke nieuwsfeitjes op een luchtige manier verwerken in onze programma’s.”

Met meer naamsbekendheid in Zuidplas hoopt Bart ook meer lokale sponsoren en adverteerders aan zich te binden. “Dit is het moment om te groeien. We hebben laagdrempelige instapmogelijkheden voor de middenstand en een sterk, herkenbaar beeldmerk. Ook willen we meer programma’s gaan maken en hebben we ruimte voor nieuwe radiotalenten. Die kunnen een demo opnemen en insturen via de site. Wie weet ben jij dan binnenkort ook te horen op Timeless Entertainment Radio.”
Tot die tijd gaan Bart en zijn programmamakers verder met de entertainmenttak en het internetradiostation. “Want een ding is zeker; radiomaken en drive-in shows organiseren blijven een van de leukste dingen die er bestaan.”

Kijk voor meer informatie, podcasts en alle afspeellijsten op www.TEradio.nl

Volop schuiven en knoppen in de studio.
Timeless Entertainment Radio wil het geluid van Zuidplas zijn.
Timeless Entertainment Radio heeft een herkenbaar beeldmerk.