Brigitte Leferink en Femke Vleij hesen samen al eerder de Orange the Worldvlag. (foto: archief Hart van Holland)
Brigitte Leferink en Femke Vleij hesen samen al eerder de Orange the Worldvlag. (foto: archief Hart van Holland)

Waddinxveen kleurt oranje

Algemeen 438 keer gelezen

Waddinxveen - De wethouders Femke Vleij en Brigitte Leferink geven vandaag, zaterdag 25 november, voor het gemeentehuis het startsein voor de campagne Orange the World om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd. 

Van 25 november tot en met 10 december zal de Orange de Worldvlag wapperen die door wethouder Vleij zaterdag om 11.00 uur wordt gehesen en wethouder Leferink spuit met (uitwisbare) graffiti het logo van de campagne op straat. Ook kleurt de fontein voor het gemeentehuis van Waddinxveen tijdens deze periode oranje. 

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland gaat het zelfs om 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om hiervoor aandacht te vragen is door de Verenigde Naties de Orange the Worldcampagne in het leven geroepen. De aftrap van de campagne, waaraan meer dan honderd landen meedoen, is op 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en het slot is op 10 december (internationale dag van de rechten van de mens).