In een sessie van 25 minuten worden er zo’n 52.000 spiercontracties veroorzaakt.
In een sessie van 25 minuten worden er zo’n 52.000 spiercontracties veroorzaakt. Robbert Roos
Advertorial

Een strakker en sterker lichaam in sessies van 25 minuten

Algemeen 352 keer gelezen

Waddinxveen - Vet verbranden, pijn bestrijden en spiergroei stimuleren in een simpele behandeling. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en toch is het mogelijk met Wonder Muscle & Toning Therapy. Tijdens een sessie van slechts 25 minuten worden uw spieren met elektromagnetische- en neurostimulatie geactiveerd, waardoor u ook vet verliest in het gebied rondom de spier. Na enkele behandelingen ziet u resultaat.

Mauricio Cabeza van Wonder Muscle & Toning Therapy Waddinxveen speelde voorheen als profvoetballer bij FC Utrecht en Haarlem. “Ik wilde graag iets bijzonders met sport en gezondheid doen.” Na een intensieve zoektocht kwam hij uit bij het uit Spanje afkomstige Muscle & Toning Therapy concept. “De Wonder body toning-technologie wordt al sinds 2013 gebruikt door (top)sporters en atleten in meer dan 60 landen”, vertelt hij enthousiast. “Zij gebruiken deze techniek om snel spieren op te kunnen bouwen en onnodig vet te verbranden. Daarnaast helpt de therapie om sneller te herstellen van een blessure. De therapie werkt tegelijkertijd op uw billen, voor- en achterbeenspieren, buikspieren, schuine buikspieren en armen en verhoogt niet alleen de kracht, maar ook het uithoudingsvermogen en evenwicht door uw hele lichaam. Het is sporten, maar dan onbelast.”

Hoe werkt het precies? “Bij een normale spierbeweging sturen uw hersenen impulsen door die de spieren activeren. Als er door ziekte of een blessure een mindere verbinding tussen de hersenen en de spieren is, zullen deze spieren zich minder snel samentrekken en dus ook minder snel ontwikkelen en herstellen.”
Tijdens de Wonder therapie worden deze signalen uit de hersenen nagebootst en door middel van elektromagnetische panelen die u om krijgt, direct naar het oppervlak van de huid boven de betreffende spieren geleid, waardoor de spieren zich samentrekken. Tijdens de behandeling ligt u ‘ontspannen’ op een bed terwijl de elektromagnetische panelen op uw lichaam het werk doen in een doorlopende cyclus van acht seconden stimulering en twee seconden rust. U kunt tijdens de behandeling zelf aangeven of de spierstimulatie voldoende is of juist nog wat intenser mag. “In een sessie van 25 minuten worden er zo’n 52.000 spiercontracties veroorzaakt”, licht Cabeza toe. “Dit is te vergelijken met een fysieke training van ruim drie uur.”

Elke behandeling begint met een intakegesprek waarin wensen en doelstellingen worden besproken. “U krijgt een duidelijke voorlichting over de resultaten die u kunt verwachten.” Aansluitend worden een aantal sessies ingepland in een tijdsbestek van twee tot vier weken. In totaal zijn er acht verschillende behandelingen mogelijk, toegespitst op uw specifieke klachten of wensen. “De behandelingen zijn niet alleen geschikt voor sporters of atleten, maar zijn dankzij de neurostimulatie ook effectief als pijnbestrijding, en bij rugklachten, reuma of multiple sclerose. Ze zijn ook geschikt voor mensen op leeftijd die geen echte fysieke trainingen kunnen doen. We werken samen met fysiotherapeuten en revalidatieartsen.”

Wilt u meer weten over de behandelingen en mogelijkheden, kijk dan op: https://www.wonder-therapy.com/ of maak direct een afspraak door te bellen met Cabeza op 06 16849122.