Zenya en haar familie.
Zenya en haar familie.

Oproep voor opvang door kerken en inwoners

Algemeen 355 keer gelezen

Waddinxveen - Het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers (INLIA) heeft een oproep gedaan aan alle kerken of een vorm van crisisopvang gerealiseerd kan worden door wijkgemeenten of gemeenteleden.

De Interkerkelijke Werkgroep Vluchtelingen Waddinxveen doet een beroep op alle inwoners van Waddinxveen. INLIA wijst erop dat de kans bestaat dat Ter Apel weer overvol raakt. ‘Opvang is een taak van de overheid (COA) maar als die het niet aankan, ligt er een taak voor de kerken en burgers.’ Het gaat niet om een logeerkamer, maar om zelfstandige woonruimte voor de gasten. Dan houden zowel de gastgezinnen als de gasten het het langst vol. 

Anneke Compagne van de Waddinxveense werkgroep noemt Zenya uit Oekraïne als voorbeeld. Zij verblijft in een kleine woning bij een familie aan de Plasweg in Waddinxveen. “Zij hebben aanpassingen gedaan aan hun woning waardoor Zenya en haar gezin privacy hebben en de gastfamilie ook.” 

Voor meer informatie: www.inlia.nl, of via de Werkgroep voor Vluchtelingen in Waddinxveen: Arjan Berkouwer: 06-54943808 of Anneke Compagne: 06-12675352.