Sanne, Rosa en Julia trommelden naar hartelust met slagwerkleraar Martin Verhoef.
Sanne, Rosa en Julia trommelden naar hartelust met slagwerkleraar Martin Verhoef.

Zaadje voor Waddinxveense Kunstweek is geplant

Algemeen 525 keer gelezen

Waddinxveen - De belangstelling viel nog wat tegen voor een aantal activiteiten tijdens de eerste Nationale Kunstweek van 11 tot 19 november, maar het begin is er.

Door Annette van den Berg

In oktober bedacht een groep enthousiaste bezoekers van het Cultuurplatform Kunstkade een gevarieerd programma voor een week vol culturele activiteiten. In een maand tijd werd van alles op touw gezet. Van houtskooltekenen voor kinderen tot het plaatsen van zwaaitegels bij ouderen en van het bedenken van een escaperoom tot een dag verzoeknummers draaien en het houden van Open Podium. 

Soms viel de belangstelling mee, soms tegen. Volgens Kees Komen, bestuurslid van Stichting Vonk moet Waddinxveen leren dat er iets gebeurt. “We zijn het niet gewend. Maar het zaadje is geplant. Het moet groeien. Een kwestie van blijven proberen. WadCultureel is ook klein begonnen en moet je nu eens  zien.” 

Cultuurmakelaar Lieneke Huiberts was in elk geval blij met de plannen die met Luuk van Gils gemaakt werden voor een escaperoom in de kluis van het voormalige bankgebouw waar nu het SK-lab is ondergebracht. Ook Kuno Mooren dj Livin’jukebox was tevreden. Hij draaide zaterdag verzoeknummers in Cultuurhuys De Kroon. “Voor het mooie was het net wat te rustig, maar het waren wel de juiste mensen.” Mooren had de hele dag aanloop en draaide 80 verzoeknummers. Bij de verzoeknummers voor Metal-muziek speelde gitarist Thijs van der Sluis live mee.
Kees Komen vond de opfrisles voor dwarsfluit voor herhaling vatbaar. “Er kwamen mensen op af die hun fluit van zolder hadden gehaald en afgestoft.” Van de Latin workshop met percussie en dans had hij meer verwacht. “Lag het aan de plek of was er te weinig promotie?” Woensdagmiddag kwamen 25 kinderen af op ‘even trommelen met slagwerkleraar Martin Verhoef’. Sanne, Rosa en Julia bijvoorbeeld. Ze kwamen eigenlijk voor iets anders naar het centrum, maar zich even uitleven op drums en percussie was een onverwacht extraatje.