Sinterklaas en zijn gevolg brachten ook een bezoek aan de Zuidplashof. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Sinterklaas en zijn gevolg brachten ook een bezoek aan de Zuidplashof. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Intocht minder druk door regen

Algemeen 809 keer gelezen

Waddinxveen- Het zat niet mee dit jaar. Problemen met de hefbrug en de hele dag regen. Het bezoek van de goedheiligman zaterdag 18 november aan Waddinxveen was minder druk dan anders, maar niet minder gezellig.

Door het defect aan de hefbrug (vanwege een aanvaring eerder deze maand, red.) durfde de organisatie het niet aan om de sint aan de Noordkade te begroeten. De boot meerde aan bij het Raadhuisplein aan de Zuidkade. Arie Pieter van Dijk van de organisatie: “Maandag moesten we een beslissing nemen. We konden niet wachten tot donderdag wanneer de brug volgens de provincie gerepareerd zou zijn.” Er werd op safe gespeeld. Uitwijken naar een andere plek kostte wel extra inspanning. “We hebben alles op alles gezet om het veilig te maken. We hebben meer hekken geplaatst dan ooit tot aan de Jan Dorrekenskade toe.”

Om alles goed te laten verlopen waren er alleen van de EHBO al negen vrijwilligers actief. “Als je geen kleine kinderen hebt is dat een goede smoes om er toch bij te zijn”, vindt Chantal den Ouden. Ze grijnst. Het viel haar op dat er dit jaar meer jonge pieten met de sint mee waren gekomen. 

Voordeel van de Zuidkade was dat het er ruimer is dan aan de Noordkade, want ondanks de nattigheid waren er naar schatting toch nog zo’n tweeduizend mensen op de been.

Zoals elk jaar maakte het bisschoppelijke gezelschap een rondrit door Waddinxveen met een bus, een dubbeldekker. 

Alleen bij de eerste stop, bij de Zuidplashof, was het droog. Daar moesten Elin en Annelynn erg lachen om het grapje dat ze met piet maakten: “Bedankt voor het komen en goede reis terug”. Wie het Sinterklaasjournaal heeft gevolgd, begrijpt dit grapje.

Ondanks de regen later op de ochtend werden overal handen geschud, kreeg de sint tekeningen mee en liet hij zich fotograferen. Pieten deelden pepernoten uit en zongen vrolijk mee. In de Dorpsstraat deden kinderen zelfs nog mee met zaklopen, pepernoten poepen en andere spelletjes. Bij de laatste stopplaatsen van het gezelschap moest Jan Willem Knoppers van Fietsmaatjes in actie komen. De oude sint was wat vermoeid. Knoppers reed hem van het sinterklaashuis bij De Kroon naar de roltrap, zodat sint daar droog onder het afdak bij de kinderen kon zijn. Ook in Park Triangel was een fiets geregeld voor het vervoeren van de goedheiligman.