Paul van Weelden van P-WORKS komt graag bij u thuis voor een adviesgesprek.
Paul van Weelden van P-WORKS komt graag bij u thuis voor een adviesgesprek.
Advertorial

Wat is de beste manier om veilig te wonen?

Algemeen 238 keer gelezen

Er is veel onrust in de maatschappij. Spanningen tussen landen, bomaanslagen in grote steden en dichterbij huis criminaliteit en oplopende energiekosten. Om ons veilig te voelen sluiten we de deur en gordijnen voor de wereld om ons heen. Maar hoe veilig wonen we nu eigenlijk in ons eigen huis?

”We proberen ons veiligheidsgevoel op allerlei manieren te behouden of te vergroten”, weet Paul van P-WORKS Woningbeveiliging uit ervaring. “Op welke manier je dat doet is afhankelijk van je insteek van die veiligheid. Met één of meerdere camera’s om je woning kun je de omgeving in de gaten houden, maar dan moet je wel permanent kijken. Anders heb je alleen een opname van wat er is gebeurd.”

Camera’s en andere opties zoals een elektronische deurbel mogen u een veilig gevoel geven; toch is dat maar betrekkelijk. “Als de stroom uitvalt, dan vallen alle elektronisch aangedreven zaken al af”, benadrukt Paul. “Een elektronische deurbel houdt bijvoorbeeld zelf niets tegen en bij stroomuitval doet hij letterlijk niets. Bovendien kunnen elektronische onderdelen gehackt worden zonder dat je het merkt met alle gevolgen van dien.”

Met bouwkundige beveiliging heeft u nooit last heeft van stroomuitval. De cilinder en het slot zijn namelijk mechanisch en hebben geen stroom nodig om goed te functioneren. Goedgekeurde en op de juiste manier geplaatste sloten bieden weerstand als iemand de deuren of ramen wil forceren voor een inbraak, een overval, of wat dan ook.

Goedgekeurd en geplaatst hang- en sluitwerk zorgt voor lawaai bij de poging om binnen te komen. Dit kan en zal opgemerkt worden door mensen in de omgeving. Bij het elektronische hacken van een deurbel of een elektronisch slot, hoor je niets en kan een inbreker ongestoord zijn gang gaan. “We kunnen dus stellen dat goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren, dat op de juiste manier is aangebracht, niet geruisloos te manipuleren is en het risico op een inbraak zo klein mogelijk maakt”, concludeert Paul. “Ik kan daarom aanraden om uw woning te beveiligen met de juiste en goedgekeurde sloten op ramen en deuren en elektronische varianten als extra optie te gebruiken en niet andersom. Dit zorgt niet alleen voor een veilig gevoel, maar garandeert u dat u ook echt veilig woont.”

In een adviesgesprek van een tot anderhalf uur vertelt Paul van Weelden van P-WORKS graag alles over het beveiligen van de woning. “Mocht u daarna de woning laten beveiligen door P-WORKS dan betaalt u uiteraard niets voor het gesprek. Anders zijn de kosten 100 euro.