De Passage. (foto: Nicole Lamers)
De Passage. (foto: Nicole Lamers)

Plannen Passage ontvouwd door de gemeente: 158 woningen

Algemeen 1.765 keer gelezen

Waddinxveen - Ooit was de Passage hét centrum van Waddinxveen, met de komst van het Gouweplein en het slopen van diverse winkelpanden (met puntdaken) aan de Passage staat het gebied nu een metamorfose te wachten. 

Het gebied tussen de Juliana van Stolberglaan, de Stationsstraat, de Prinses Beatrixlaan en Souburgh wordt op vijf locaties aangepakt. In totaal komen er 158 woningen en ruim 1000 vierkante meter aan commerciële /maatschappelijke ruimtes. 

Op de hoek langs de Juliana van Stolberglaan is een woontoren gepland met een hoogte van 35 meter. In het verleden is daar al veel over vergaderd door de raad. Maar nu gaat het om een heus ontwerpbestemmingsplan met een meer concrete invulling. 

In het gebied waar nu het gebouw met de naam Het Sleutelkwartier staat, zijn 74 woningen gepland (inclusief de woontoren). En ook kantoren, dienstverlening en maatschappelijke dienstverlening is hier toegestaan.

Voorbij de popschool worden maximaal 42 woningen gerealiseerd, sociale- en middenhuur. Opvallend zoals het wordt omschreven door de gemeente: ‘De woningen moeten aaneengesloten gebouwd worden waardoor een robuuste massa ontstaat. Dit is een verwijzing naar het verleden, de oude spijsfabriek.’ Het terrein ligt nu braak. 

Op het terrein naast de kerk worden maximaal 11 woningen gebouwd. 

De voormalige C1000 wordt deels gesloopt, hier worden 31 appartementen gebouwd waarin beperkt (dag)horeca is toegestaan. En aan de Stationsstraat 8- 10 is plek voor 1 vrijstaande woning. Het terrein ligt nu braak. Er worden verschillende typen woningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Het parkeren gebeurt onder de gebouwen of aan de achterzijde waardoor de Passage zelf autoluw kan blijven. Het plan is 6 weken ter inzage gelegd en gisteravond is een inloopavond gehouden voor omwonenden.