Er werd op drie velden tegelijk gespeeld.
Er werd op drie velden tegelijk gespeeld. Aangeleverd ZPC De Gouwe
Advertorial

Overweldigende opkomst bij schoolwaterpolo

Algemeen 619 keer gelezen

Elk jaar organiseert Zwem & Poloclub De Gouwe het schoolwaterpolo toernooi, dit jaar op 30 oktober voor de groepen drie en vier, en op 13 november voor de groepen vijf t/m acht. Waar de opkomst op de eerste dag nog wat achterbleef – waarschijnlijk als gevolg van de diploma achterstand door corona - was die op de tweede dag overweldigend. De organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagd evenement.

In totaal deden er 200 kinderen mee, verdeeld over 33 teams. Er werd op drie velden gespeeld zodat de bezoekers per set drie wedstrijden tegelijk konden zien. Dat maakte het extra spannend om te komen kijken. Er werd gespeeld in acht poules die verdeeld waren tussen de groepen 5/6 en 7/8. De poulewinnaars gingen door voor de halve- en echte finale. Uiteindelijk gingen De Eendracht in de groep 5/6, en de Koning Willem Alexanderschool in de groep 7/8 met een gouden beker naar huis.

Het toernooi kon op grote belangstelling rekenen. Op het parkeerterrein was dan ook geen plekje meer te vinden zodat sommige bezoekers zelfs in de wijk de Sniep geparkeerd stonden. Ook in het zwembad zelf was geen vrije plek meer te vinden. Het was volgens de organisatie een gezellig drukke, georganiseerde chaos en mooi om alle kinderen fanatiek te zien spelen.

Na afloop van het toernooi kregen alle kinderen een uitnodiging voor de open trainingen om mee te doen en meer over deze mooie sport te weten te komen. Voor degene die hem in de drukte misschien gemist hebben staan de tijden hier nog onder.

Donderdag 23 november 17:45 – 18:30 uur                 

Maandag 27 november 18.00 – 18.45 uur 

Donderdag 7 december 17:45 – 18.30 uur

Maandag 11 december 18:00 – 18:45 uur 

Deze trainingen zijn gratis en vrijblijvend. Het geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de waterpolo-sport.

Het was al met al een topevenement dat volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.
Waterpolo leeft in Waddinxveen en omstreken!

De einduitslag was als volgt:

Groep 5/6:

1e De Eendracht

2e Rehoboth Moerkapelle

3e Theo Thijssen 5/6 Meisjes

Groep 7/8:

1e Koning Willem Alexanderschool

2e Rehoboth Boskoop

3e KC de KAS