Voor aanvang van de buitenbios. (Foto: Martijn Bravenboer)
Voor aanvang van de buitenbios. (Foto: Martijn Bravenboer)

Openluchtbios druk bezocht

Algemeen 946 keer gelezen

Waddinxveen - De jaarlijkse buitenbios in Waddinxveen vond zaterdag 2 september plaats en was volgens de organisatie de drukstbezochte editie ooit. 

De achtste filmavond in het park aan het Burgemeester Warnaarplantsoen werd gekenmerkt door prachtig weer en een populaire film: Top Gun, Maverick. Vanaf 19.00 uur druppelden al mondjesmaat de eerste bezoekers binnen, een uur later was het park gevuld met honderden bezoekers. 

De buitenbios lijkt inmiddels echt ingeburgerd te zijn in Waddinxveen. Steeds meer mensen nemen hun eigen stoel en plaid mee. Sommige bezoekers sjouwen zelfs hun loungebank naar het veld of liggen op een groot luchtbed. De buitenbios wordt georganiseerd door inwoners voor inwoners met als doel de sociale cohesie te bevorderen. En dat lijkt heel aardig te lukken, gezien de groepjes mensen die hapjes en drankjes met elkaar delen en een kletspraatje maken in de rij voor het toilet. Er is ook bewust gekozen voor het ‘bring your own’ concept waarbij bewust geen foodtrucks aanwezig zijn, maar mensen hun eigen thermoskan, wijntje, en andere versnaperingen meebrengen. 

Het grote gezelschap bij de buitenbios varieert van jong tot oud en inmiddels zijn het ook niet meer alléén Waddinxveners. Ook inwoners uit Boskoop weten de buitenbios te vinden en sommige dorpelingen nemen familie en vrienden mee uit andere steden. 

De filmavond is gratis dankzij een bijdrage van Stichting WijkWallet Waddinxveen en diverse reclames van lokale ondernemers. Foto’s van het event zijn te vinden op de Facebookpagina Buitenbios Waddinxveen.