Tim van Elleswijk
Tim van Elleswijk

Tim van Elleswijk boekt NK-zege

Algemeen 551 keer gelezen

KARTEN
Waddinxveen - Tim van Elleswijk heeft eindelijk weer de smaak van een NK-overwinning kunnen proeven. De 15-jarige karter zegevierde in de derde ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting.

Op Kartbaan Strijen was hij de beste in de ID Engines Senior. Het goede gevoel neemt Van Elleswijk mee naar andere klassen, want 2023 is een druk racejaar. Naast het NK 4-takt kart hij ook in de Tillotson NXT GP en het Europees kampioenschap Huurkarten en debuteerde hij al in de autosport in de Peugeot 206 GTi Cup.

Vechten om de titel
In Strijen keerde de lach terug na een reeks pechgevallen. “Het was fijn om na twee jaar eindelijk weer eens te winnen. Ik sta nu weer op een plek waar we echt kunnen vechten om de titel. Ik had dit echt wel even nodig. Het was een grote opluchting, want mijn laatste NK-overwinning dateerde alweer van Spa 2021.”

In de eerste race startte Van Elleswijk vanaf de vierde plek en werd hij derde. In de tweede race pakte hij direct bij de start de tweede plaats over en moest hij de hele race verdedigen. “Ik zat aan de buitenkant en er was in de eerste bocht een grote crash. Ik moest door het gras om iedereen te ontwijken, maar gelukkig kon ik de tweede plaats behouden.”

In de vierde ronde kon Van Elleswijk de koploper inhalen waarna de Waddinxvener met succes de eerste plaats verdedigde.