ASW nam zaterdag afscheid van Ewout Haagsman.
ASW nam zaterdag afscheid van Ewout Haagsman.

Rapportcijfers ASW en Be Fair: 6,8 en 6,5

Algemeen 737 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Voor ASW en Be Fair zit het seizoen erop. Waar de bewoners van sportpark De Sniep goed waren voor de zesde plaats in de vijfde klasse, eindigden die van ’t Suyt in de vierde klasse op de zevende plek. De trainers zijn gematigd tevreden. “Het had slechter, maar ook beter gekund.”

Door Erik van Leeuwen

Het contrast tussen ASW en Be Fair was zaterdag na de laatste speeldag groot. Be Fair kon feestend naar huis met een 2-5 zege bij Linschoten, ASW kreeg een flink pak slaag op eigen veld van ONA.
Toch vloeide het bier bij ASW rijkelijk. “We hebben afscheid genomen van aanvoerder Ewout Haagsman en dat hebben we niet laten verpesten door de nederlaag tegen ONA”, aldus trainer Justin Sterk.

Het moest voor beide clubs het jaar van het eerherstel worden. Be Fair degradeerde vorig jaar zomer uit de derde klasse, ASW uit de vierde klasse. Vooral Be Fair had het in het begin van het seizoen lastig. Trainer Martijn Peters moest veel jeugdspelers inpassen.

Rapportcijfers
Martijn Peters (Be Fair) geeft zijn ploeg een 6,5. “We boekten wisselende resultaten, met een zeer zwak begin, een zeer sterke fase voor en na de winterstop en helaas weer een terugval in het laatste deel van de competitie. We zijn het seizoen begonnen met een zeer jonge ploeg. Ten opzichte van vorig seizoen is onze basis op vijf plaatsen gewijzigd, dat is bijna een half elftal. Vooral in het begin moesten we als team wennen aan de nieuwe samenstelling. Op een gegeven moment is het gaan draaien en zijn we beter gaan voetballen. We hebben zelfs weer zicht gekregen op een ticket voor de nacompetitie. In die periode kregen we echter te maken met blessures van spelbepalende spelers. Daardoor hebben we een matige serie gedraaid, maar gelukkig hebben we het seizoen met een zege en een goed gevoel kunnen afsluiten.”

Justin Sterk (ASW) geeft zijn elftal twee cijfers: een 8,5 en een 5. “Dat heeft alles te maken met het seizoen dat we gedraaid hebben. Het waren twee verschillende competitiehelften. We begonnen het seizoen eigenlijk zonder verwachting. De ploeg moest leren hoe het is om weer te winnen. Het ging boven verwachting. We verloren alleen van Quick en Moordrecht, maar dat waren wedstrijden die we met een beetje geluk aan onze kant ook hadden kunnen winnen. We voetbalden lekker en scoorden volop. Er was weinig op af te dingen. Na de winterstop ging het veel stroever. Dat had ook te maken met de lastige start die we hadden: we speelden de eerste drie wedstrijden tegen de top drie: ONA, GSC ESDO en Quick. We verloren die wedstrijden, wat op zich geen schande was, maar daarna zijn we erg zoekende geweest. We hebben te veel wedstrijden onnodig verloren waarbij we de tegengoals makkelijk weggaven. Al met al kan ik wel leven met de zesde plaats.”

Beste en slechtste wedstrijd
Peters: “Daar hoef ik niet lang over na te denken. De 6-0 thuis tegen Rohda’76, op dat moment één van onze concurrenten. Alles klopte die wedstrijd. Onze slechtste wedstrijd was ook thuis, tegen GSV dat gedegradeerd is. We speelden die dag ver onder de maat.”

Sterk: “De beste wedstrijd speelden we in de eerste competitiehelft bij Gouderak, een ploeg die ongeveer even sterk is. We speelden Gouderak helemaal zoek en creëerden met vloeiend combinatiespel kans na kans. Het werd 2-5, maar we hadden zo de dubbele cijfers kunnen halen. Ons sportief dieptepunt was de 3-1 nederlaag bij REMO. Op zich kregen we best nog wel kansen, maar zelfs van een paar meter afstand kregen we de bal niet in het doel.”

Beste speler
Peters: “Eén speler aanwijzen vind ik lastig. Heel veel jongens hebben zich individueel goed ontwikkeld. Ze zijn in korte tijd van jongen man geworden. Ruben Janssens, Mike Maljaars, Devin Roos. Het zijn spelers die in de toekomst heel belangrijk kunnen worden voor Be Fair.”

Sterk: “Ik ben erg tevreden over de ontwikkeling van onze aanval. We scoren makkelijk. Onze spits Justin van Holie heeft een kleine twintig doelpunten gemaakt. Als ik twee spelers moet aanwijzen zijn dat onze centrale verdedigers Robin Schroten en Peter Kleijnk. Robin is nog maar net senior maar heeft zich nu al onmisbaar gemaakt. Dat bleek toen hij geblesseerd was. Peter heeft een jaar niet kunnen voetballen door een hoofdblessure. Dat hij vervolgens meteen van waarde is, vind ik bijzonder.”