Leerlingen van de Bethelschool gingen dinsdag 23 mei als eerste van start met het verkeersexamen.
Leerlingen van de Bethelschool gingen dinsdag 23 mei als eerste van start met het verkeersexamen.

Meeste leerlingen geslaagd voor praktische verkeersproef

Algemeen 243 keer gelezen

Waddinxveen - Op een enkeling na zijn alle leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen in Waddinxveen geslaagd voor de praktische verkeersproef die werd gehouden op 23 en 24 mei. De proef wordt gehouden ter voorbereiding op de middelbare school waar leerlingen in veel gevallen naartoe moeten fietsen. 

Op de eerste examendag 23 mei deden in totaal 116 leerlingen mee van vier verschillende scholen. Hiervan is het gros, 98,1 procent, geslaagd. Een dag later was dat percentage 97,9 procent. De meest gemaakte fouten waren ‘niet achterom kijken’ en ‘hand vergeten uit te steken’, maar ook door rood licht rijden.
Op de tweede dag van het verkeersexamen voor basisschoolleerlingen ging het op de rotonde aan Kerkweg Oost nog even mis; een leerling werd aangereden door een witte auto. Zij kwam, volgens verkeersleerkracht Sandra Henning, met haar mandje tegen een auto aan, overigens zonder letsel of schade. De automobilist zou er als een haas vandoor zijn gegaan. Bij diezelfde verkeerspost is ook gespuugd uit een busje dat voorbij reed. Wat de controleposten opviel is dat het overige verkeer weinig rekening houdt met mensen op de fiets. “Automobilisten geven slecht richting aan en voor het gevoel wordt er heel hard gereden”, kreeg Henning van hulpouders te horen.