Identieke borden in de Maarten Schoutenstraat. (foto: Els Krol-Burggraaff)
Identieke borden in de Maarten Schoutenstraat. (foto: Els Krol-Burggraaff)

Kracht van herhaling getest in Maarten Schoutenstraat

Algemeen 225 keer gelezen

Waddinxveen - Het was Els Krol-Burggraaff duidelijk dat zij zich woensdag 17 mei tussen 7.00 en 16.00 uur beter niet kon begeven op de Maarten Schoutenstraat, die was op dat tijdstip overduidelijk afgesloten. Ze kon de informatie in een flits twee keer tot zich nemen. “Voor het geval je het eerste bord gemist hebt”, meldt de Waddinvxeense die dus even dubbel zag. “Nederland is gek op borden plaatsen”, refereert ze aan berichten die daarover regelmatig opduiken in de media. Waddinxveen niet alleen op verkeers-, maar blijkbaar ook op informatieborden.


Schooltuin is essentieel
onderdeel van school

Regio - Bijna 9500 schoolkinderen in Zuid-Holland doen mee met de ‘Week van de Schooltuin’ die deze week gehouden wordt van 22 tot en met 26 mei. 

In deze speciale week leren kinderen hoe ze zelf groente en fruit moeten zaaien, verzorgen en oogsten. Het motto van de tweede editie van de Week van de Schooltuin is: samen zaaien, samen groeien.
Leerlingen, juffen en meesters en moestuincoaches zullen deze week onder andere een recordaantal zaadjes zaaien. Voor scholen, die zelf niet over een schooltuin beschikken, zijn er eenvoudige, laagdrempelige lessen ontwikkeld. Ook zal dit jaar voor de tweede keer de Gouden Wortel worden uitgereikt aan een gemeente die zich volop inzet voor het schooltuinwerk.


Duizenden euro’s voor EHBO

Waddinxveen - Bijna 3700 euro hebben de collectanten van de EHBO in de week van 15 mei tot 20 mei opgehaald. Hierdoor kunnen een aantal dingen worden verwezenlijkt die op de verlanglijst staan van de vereniging die Eerst Hulp verleent Bij Ongelukken. De club dankt inwoners voor hun gave en de collectanten voor hun inzet. 


Waddinxveen trekt de
wandelschoenen weer aan

Waddinxveen - Voor de 26e keer gaat de Waddinxveense Wandelvierdaagse van start en wel op dinsdag 13 juni. Dit jaar wordt ook door nieuwe woonwijken gelopen zoals Triangel en Cottage Park. De intocht heeft als thema ‘superhelden’. Aan de laatste wandeltocht deden circa 3000 wandelaars uit Waddinxveen en omstreken mee. De inschrijving voor de 26e editie vindt plaats in de bestuurskamer bij Be Fair aan Toernooiweg 101 op dinsdag 30 mei (19.00-21.00 uur), dinsdag 6 juni (19.00-21.00 uur) en dinsdag 13 juni (17.00-18.00 uur). Voor meer informatie: www.waddinxveenwandelt.nl of bekijk de Facebookpagina. De Wandel Vierdaagse is van 13 juni tot en met 16 juni.


Aanhoudingen door politie

Waddinxveen - De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 23 mei twee personen aangehouden op de Anna van Burenstraat. De twee voldeden aan het signalement bij een verdachte situatie aan de Peppelhorst waar omstreeks 5.00 uur melding van werd gemaakt. Eén van de twee zou met een bivakmuts hebben rondgelopen. Wie iets heeft gezien of camerabeelden heeft, kan contact opnemen met de politie 0900-8844.