Maandagmiddag werd er gezwoegd op wiskunde.
Maandagmiddag werd er gezwoegd op wiskunde.

De één bijt nagels, de ander maakt zich nergens druk om

Algemeen 131 keer gelezen

Waddinxveen - Vorige week zijn de eindexamens in Nederland gestart. Maandagmiddag gingen de leerlingen van de mavo op voor het wiskunde-examen. De examens van het Coenecoop College vinden plaats in de eigen sportzaal van de school. 

In totaal doen dit jaar 218 leerlingen van het Coenecoop College examen, op het niveau van vwo, havo en mavo (vmbo). Dit jaar wordt geen uitzonderingsregel meer gehanteerd zoals ten tijde van de coronacrisis en het jaar daarna, waardoor bijvoorbeeld een extra herexamen mocht worden ingezet.

De eerste examens zijn gehouden op 11 mei, de laatste vinden plaats op 30 mei.
Voor leerlingen die op 14 juni een teleurstellende uitslag hebben te verwerken: de herexamens beginnen op 19 juni.


Leerlingen Da Danza scoren op het NK in Nieuw Vennep

Nieuw Vennep - Na deelname aan regionale wedstrijden wisten acht teams van Da Danza zich te kwalificeren voor het NK Dance Competitions The Netherlands op 14 mei in Nieuw Vennep. Little Bounce werd derde met hiphop/urban (9-12 jaar). Little Spark eindigde bij freestyle 9-12 jaar op de tweede plaats. De choreografie van C Movimento (freestyle 13-15 jaar) werd beloond met een tweede plek en Infinity behaalde de derde plaats bij freestyle 16+. Atalanta en Generation A kwamen op de tweede plaats terecht (freestyle) en werden eerste bij hiphop/urban.