De bouwaanvragen van diverse biomassacentrales in Waddinxveen leidde tot protest. (foto: archief Hart van Holland)
De bouwaanvragen van diverse biomassacentrales in Waddinxveen leidde tot protest. (foto: archief Hart van Holland) Picasa

Wagro moet door naar loket voor natuurvergunning

Algemeen 737 keer gelezen

Den Haag/waddinxveen - De omgevingsvergunning voor de geplande biomassacentrale aan de Tweede Bloksweg van Wagro blijft in stand. Dat heeft de rechtbank in Den Haag eind maart besloten. 

De omgevingsvergunning was onder andere in twijfel getrokken door Wijkplatform Zuidplas-Triangel. De rechter wees erop dat de biomassacentrale als één inrichting moet worden bekeken en niet op één hoop mag worden gegooid met de biomassacentrale van Beijerinck BV. 

Het ontbreken van maatschappelijk draagvlak voor de bouw van een biomassacentrale is volgens de rechtbank geen ‘dragend argument’ voor het weigeren van een omgevingsvergunning. De rechtbank wees erop dat Wagro nog wel een aparte natuurvergunning nodig heeft (het natuuraspect is bij de omgevingsvergunning niet meegenomen). Voor de biomassacentrale van Beijerinck BV is deze geweigerd; een terechte beslissing oordeelde de rechter nog onlangs.  Sandra Plantenga van de actiegroep Geen biomassacentrale in Waddinxveen zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het ook Wagro niet gaat lukken om een natuurvergunning te krijgen.