Aan het nieuwe Coenecoop College wordt volop gebouwd.
Aan het nieuwe Coenecoop College wordt volop gebouwd.

‘Een moderne school met hopelijk een warme sfeer’

Algemeen 1.032 keer gelezen

Waddinxveen - Ook bij de bouw van een spiksplinternieuw Coenecoop College hebben alle betrokken partijen rekening te houden met hogere prijzen, langere levertijden en krapte op de arbeidsmarkt. Projectleider Arjan Kraak en opzichter Sacha van ‘t Hoff durven qua planning dan ook geen garanties te geven. Dat zeggen ze in het nieuwste magazine over de bouw.

Het streven is nog altijd om het nieuwe, enorme schoolgebouw in juli van dit jaar op te leveren en dat in het nieuwe schooljaar, in september, het gebouw in gebruik kan worden genomen. 

Directeur bedrijfsvoering Eric Privee kijkt uit naar de start in de nieuwe school, maar verwacht wel dat het even wennen wordt. “Het kruip-door-sluip-door-gevoel in het huidige gebouw heeft wel iets charmants. Dat ruilen we in voor een heel modern gebouw. Het wordt ruimer en meer open. Ik hoop niet dat het ook afstandelijker wordt.” 

Weetjes
Altijd grappig om te weten is hoeveel oppervlakte de begane grond bedraagt: 2.630 vierkante meter. In het gebouw zit 323.000 kilo staal verwerkt en de betonnen trap in de aula weegt 9.315 kilo.