De kinderburgemeesters van Zuid-Holland met Ruben Boekhout (derde van links) van Waddinxveen. (foto: R. Zwinkels/provincie Zuid-Holland)
De kinderburgemeesters van Zuid-Holland met Ruben Boekhout (derde van links) van Waddinxveen. (foto: R. Zwinkels/provincie Zuid-Holland) R.ZWINKELS

Kinderburgemeesters bieden eerste kinderakkoord aan

Algemeen 391 keer gelezen

Regio - Dieselauto’s niet meer verkopen, meer betaalbare woningen aanbieden, een prijs uitreiken aan de beste afvalverzamelaar en meer flats bouwen in Zuid-Holland; een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten doen aan het provinciaal bestuur van de provincie. 

Op uitnodiging van de provincie kwamen de vertegenwoordigers van de kinderen in Zuid-Holland onder wie Ruben Boekhout uit Waddinxveen, woensdag 18 januari naar het provinciehuis om te vertellen wat er leeft onder kinderen.

Na welkom te zijn geheten door de commissaris van de Koning Jaap Smit gingen de kinderburgemeesters aan de slag om te werken aan een akkoord. Er was voor drie thema’s gekozen: natuur, wonen en vervoer.

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur wordt gegeven.

Op 15 maart zijn immers de Provinciale Statenverkiezingen. Aangezien kinderen nog niet mogen stemmen, hebben ze op deze manier wel hun wensen kenbaar kunnen maken.

Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan.