Achter de hiphoppers: Saskia, Indy, de wethouders, Djemaya en Carlijn. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Achter de hiphoppers: Saskia, Indy, de wethouders, Djemaya en Carlijn. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Jeugdonderscheidingen: ‘Vandaag hier geëerd, omdat je al zoveel hebt gepresteerd’

Algemeen 639 keer gelezen

Waddinxveen - Dorpsdichter Leonie Visser verwoordde de prestaties van twaalf jongeren in een gedicht dat eindigde met ‘Vandaag word je hier geëerd, omdat je al zoveel hebt gepresteerd’. Twaalf jeugdonderscheidingen werden vorige week woensdag uitgereikt door Brigitte Leferink, wethouder Sport en wethouder Jeugd Femke Vleij, die zei: “Deze kinderen en jongeren verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden”.

Carlijn Hoogeveen (20) opende de rij. Ze had al jong te maken met mentale problemen en heeft ‘veel meegemaakt, dat niet had mogen gebeuren’, zoals ze zelf zegt. Nu zet zij zich in als ervaringsdeskundige bij Stichting Het Vergeten Kind om kwetsbare jongeren te helpen. “Ik kan het niet meer veranderen voor mezelf, wel voor anderen.”
Djemaya Spechelle Pooran (13) turnt in de 3e /4e divisie en scoort regelmatig een podiumplek. Samen met haar moeder doet ze ook veel andere dingen voor Toos, zoals de grote club- en de speculaasactie.
Indy van Velzen (15) is een talent dat prijzen wint bij wedstrijden wielrennen en baanrennen. Haar twee jaar oudere zus Zoë, die in 2020 de jeugdonderscheiding kreeg, inspireerde Indy om te gaan wielrennen.
Luchtacrobaat Saskia van Gennip (13) werd derde bij een landelijke wedstrijd in Utrecht. Ze traint sinds vier jaar in Reeuwijk. Wat is luchtacrobatiek? “Het zijn twee doeken die verticaal aan het plafond hangen en daar laat je je dan in vallen”, klonk haar omschrijving.

Hiphopdansers
Voor de eerste keer werd de jeugdonderscheiding uitgereikt aan een groep. Acht oorkondes gingen naar de Little Bouncers. Anouk van Paassen, Eva Teunisse, Fenna Gerritse, Isabeau van Noppen, Kayleigh Shivcharran, Luc Blijleven, Maud van Kouwen en Maud van der Wilt droegen voor de gelegenheid hun zwarte joggingpak met opdruk ‘omdat het moest’. De hiphopdansers werden in juni tweede bij het Nederlands Kampioenschap in het Hofpleintheater Rotterdam. Hiphop is stoer volgens de dansers en Luc danst met de meiden mee, omdat hij ‘te goed is voor de jongens’.