Kinderburgemeester Ruben Boekhout neemt bij het schoolgebouw aan de Wingerd de aftrap voor het project Steunouders. (tekst en foto: Nicole Lamers)
Kinderburgemeester Ruben Boekhout neemt bij het schoolgebouw aan de Wingerd de aftrap voor het project Steunouders. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Nieuw project start met zeven steunouders in Waddinxveen

Algemeen 921 keer gelezen

Waddinxveen - Kinderburgemeester Ruben Boekhout nam dinsdag 4 oktober, in aanwezigheid van wethouder Femke Vleij, met een knalgele bal de aftrap voor een nieuw project waarbij alles draait om steunouders. 

Coördinator van het nieuwe project van WadWijzer, Sandy van Gageldonk, legt uit wat het inhoudt: “Opvoeden is voor iedereen een klus, maar sommige mensen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld als je net verhuisd bent en je nog een heel klein netwerk hebt, of je bent net gescheiden of iemand is chronisch ziek. Dan is het best fijn dat je even op adem kunt komen door je kind één dagdeel of twee mee te geven aan een steunouder. Wat diegene doet is zijn huis en hart openstellen voor een kind. Een kind gewoon een leuke middag bezorgen, dat is het feitelijk.” En inmiddels hebben zich al zeven steunouders aangemeld. Gageldonk is nu al dik tevreden.

Ze benadrukt dat er niets mis hoeft te zijn met iemand die hulp vraagt. “We hebben allemaal wel eens periodes dat het wat moeilijker gaat. Juist fijn, zowel voor de ouder als voor het kind, om dan even op adem te komen door het kind te laten spelen bij een steunouder thuis.

Die steunouder krijgt twee avonden een training en wordt ook begeleid door Gageldonk. Ook moet iedere steunouder een VOG kunnen overleggen (Verklaring omtrent het Gedrag).  Liliane Janssen (33 jaar) heeft zich ervoor aangemeld. “Ik had het er al vaker over met mijn man en toen liepen we toevallig Sandy Gageldonk tegen het lijf en zo is het balletje gaan rollen.”
Wat als ze nou een ontspoord kind thuis zou krijgen? “Daar ben ik niet zo bang voor. Er wordt goed naar de match gekeken en ik weet van mezelf dat ik heel goed mijn grenzen aangeef. Dat weet deze meid van vijf ook.” Ze wijst naar haar dochter. “En als het echt heel lastig wordt, kan ik de organisatie hier raadplegen. En daar heb ik alle vertrouwen in.”