Start Langs de Gouweloop 2022
Start Langs de Gouweloop 2022

Zonnige Langs de Gouweloop

Algemeen 656 keer gelezen

Waddinxveen – Vorig jaar regende het pijpenstelen, maar voor de editie van dit jaar kon de Langs de Gouweloop weer eens rekenen op een heerlijk zonnetje. De loop van atletiekvereniging Antilope kende zondag 2 oktober haar 53ste editie.

Met de start- en finish was het hart van het centrum van Waddinxveen voor een middagje het domein van de Langs de Gouweloop. “We mogen niet mopperen”, zei Marco van Bemmelen van het organisatiecomité.  Enigszins tegenvallend was de opkomst van het aantal lopers. Er waren er weliswaar zo’n vijftig meer dan de verregende editie van 2021, maar met ruim tweehonderd deelnemers zit de Langs de Gouweloop nog fors onder het aantal lopers dat in de jaren voor corona gemiddeld meedeed. “We hebben jarenlang rond de vierhonderd deelnemers gezeten. In het laatste jaar voor corona waren we al teruggegaan naar 350, maar corona heeft ook iets gedaan met de sportbeleving.”
Het is volgens Van Bemmelen een ontwikkeling die ook bij andere lopen gaande is. “Als Antilope staren we ons niet blind op de aantallen. Wij vinden het ook belangrijk om een leuke en gezellige loop te organiseren. De zichtbaarheid van ons als vereniging is nóg belangrijker. We kunnen ons door de Langs de Gouweloop op een mooie manier profileren.”

Meer over de Langs de Gouweloop op de sportpagina in de papieren versie van Hart van Holland.