Afbeelding

Rechtszaak start deze week over gedode Carlo Heuvelman uit Waddinxveen

Algemeen 494 keer gelezen

Waddinxveen/Lelystad - Deze week, op dinsdag 4 oktober, start de rechtszaak over de vechtpartij op Mallorca in juli 2021 waarbij de Waddinxveense Carlo Heuvelman om het leven kwam. 

In de nacht van 13 op 14 juli vorig jaar vonden meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij is één slachtoffer op de grond terechtgekomen en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Volgens het OM is er sprake van een poging doodslag dan wel een poging tot zware mishandeling. Later vond iets verderop op de boulevard een tweede vechtpartij plaats, bij café De Bierexpress. Bij deze vechtpartij kwam, na een paar dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven. Het OM vervolgt drie personen voor de doodslag op Heuvelman. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen waarna er op hem is ingeschopt. Ook in dit geval spreekt het OM van een poging doodslag. 

In het afgelopen weekend werd in de media bericht dat ook nieuw beeldmateriaal over de vechtpartij zou zijn opgedoken. En in de lokale krant De Gooi- en Eeemlander (de woonomgeving van de verdachten) is bericht over de vriendin van Carlo Heuvelman die tonnen schadevergoeding zou eisen van de Hilversumse jongeren die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van haar vriend.