Stemmen. (archieffoto Hart van Holland)
Stemmen. (archieffoto Hart van Holland)

Mogelijk meer feesten tot diep in de nacht

Algemeen 522 keer gelezen

Waddinxveen – Het college van burgemeester en wethouders gaat onderzoek doen naar verruiming van de wet- en regelgeving voor incidentele festiviteiten. Een motie, die werd ondertekend door vijf van de zes raadsfracties, haalde het met ruime meerderheid.

In de motie wordt het college opgeroepen om onderzoek te doen naar de balans tussen het verruimen van de regelgeving rondom festiviteiten enerzijds en rekening houden met overlast anderzijds. 

Verdubbeling
De wet- en regelgeving hiervoor ligt vast in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die binnenkort geactualiseerd moet worden. Het college stelt in de nieuwe APV voor om het aantal momenten waarop de geluidsnorm mag worden overschreden, te verdubbelen. Er wordt wel een beperking opgelegd qua eindtijd.

De vijf fracties – CDA, VVD, WeWa, D66 en PvdA/GroenLinks – willen graag dat het college een verkenning doet naar het effect van het verhogen van de geluidsnorm naar 80db (nu 60db), het verhogen van het aantal incidentele festiviteiten (naar 12) en het verruimen van de eindtijd naar 00.00 uur op zondag tot en met donderdag en naar 01.30 uur op vrijdag en zaterdag.

PCW is tégen
PCW stemde tégen de motie. Volgens raadslid Bert Waterman vindt zijn fractie een verruiming niet nodig. De andere fracties zeggen na het inzien van de resultaten van het onderzoek een afweging te maken en een besluit te nemen.