Het was vorig jaar een natte bedoening waardoor de 'mooiweerlopers' het lieten afweten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Het was vorig jaar een natte bedoening waardoor de 'mooiweerlopers' het lieten afweten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Hardlopers krijgen rondje Triangel en Gouweplein

Algemeen 682 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – De deelnemers aan de Langs de Gouweloop zondag krijgen net als de voorgaande edities een rondje sightseeing Gouweplein en Triangel voorgeschoteld.

Het Gouweplein vormt het centrum van de 53ste Langs de Gouweloop, want start en finish zijn hier gestationeerd. De deelnemertjes aan de 1,3 kilometer lange kidsrun, die om 13.15 uur van start gaat, lopen een rondje in en langs het Gouweplein via het Burgemeester Warnaarplantsoen.
De deelnemers van de vijf kilometer - start om 14.00 uur - worden richting Triangel gestuurd. De atleten die zich hebben ingeschreven voor de dubbele afstand (start 14.15 uur) lopen het rondje twee keer.
Begin deze week hadden zo’n 140 lopers zich ingeschreven. “De laatste dagen loopt het met de inschrijvingen altijd het hardst”, zegt organisator Marco van Bemmelen van het organiserende SC Antilope. “Bij de voorinschrijving krijgen deelnemers een euro korting. Op de dag zelf kan tot een half uur voor de race nog worden ingeschreven.”
Vorig jaar regende het flink op de wedstrijddag. “Dat merk je gelijk in het aantal deelnemers. Er zijn veel mooi weerlopers. Vorig jaar bleven we daardoor steken op 250 deelnemers. Bij mooi weer kunnen we de vierhonderd halen.”