Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis ontving de petitie in de raadszaal uit handen van Niels Verdouw.
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis ontving de petitie in de raadszaal uit handen van Niels Verdouw.

‘Grote nieuwbouwwijk Triangel heeft een kloppend hart nodig’

Algemeen 679 keer gelezen

Waddinxveen – Bewoners van de wijk Triangel staan in de startblokken om een buurtcafé op te richten. En als het aan de initiatiefnemers ligt, komt de buurtontmoetingsplek in een parkpaviljoen op het speeleiland.

Door Erik van Leeuwen

Die suggestie deed Niels Verdouw tijdens de gemeenteraad van afgelopen woensdag 21 september. Eén van de vijf initiatiefnemers bood daarbij burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis een petitie aan die is ondertekend door 464 bewoners van Triangel. 

Hart nodig
Al die bewoners vinden dat het in hun wijk ontbreekt aan een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. “Een sociale voorziening wordt hard gemist”, zei Verdouw. “In 2028 staan hier drieduizend woningen, goed voor een wijk van achtduizend inwoners. Maar er is geen enkele wijkvoorziening. Triangel heeft een hart nodig. Een kloppend hart dat ervoor zorgt dat de wijk gaat leven.”

Speeleiland
Volgens Verdouw is het speeleiland een mooie plek om een parkpaviljoen neer te zetten. “Er is ruimte zat. Als wijk hebben we behoeften aan een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.” Volgens hem blijkt uit een enquête, ingevuld door driehonderd inwoners, dat het een brede in de wijk levende wens is.

Om dat paviljoen mogelijk te maken is steun nodig van de gemeente. De meeste politieke partijen lieten niet weten wat ze van het voorstel van de initiatiefnemers vinden. D66 zei bij monde van raadslid Sophie Vogelaar een dergelijk plek wel te zien zitten. “Mits deze plek voor alle doelgroepen is en op zondag open is.”

Verleden
Verdouw trok al eens eerder aan de bel voor de komst van een wijkgebouw, dat was in januari van dit jaar, maar tot dusver zonder resultaat. Hij laat er duidelijk niet bij zitten.