Bianca Bregman (links) en Thea van de Langkruis in de groentewinkel die noodgedwongen gaat sluiten.
Bianca Bregman (links) en Thea van de Langkruis in de groentewinkel die noodgedwongen gaat sluiten.

De zoveelste verhoging van de energiekosten luidt het einde in

Algemeen 987 keer gelezen

Waddinxveen - Jarenlang geplaagd door corona, verhoging van de huur van het winkelpand, de personeelskosten die omhoog gaan en vervolgens de zoveelste verhoging van de energierekening; het is de genadeklap voor Dé Groenteman van Waddinxveen aan Groensvoorde. Op 26 november gaat de deur dicht, na 13 jaar. Voorgoed. 

Tien personeelsleden
Het huilen staat haar nader dan het lachen; bedrijfsleider Bianca Bregman. De groente- en fruitzaak is eigendom van haar schoonvader Han Bregman. Er werken zes vaste krachten en vier scholieren. “Een ontzettend leuk team”, benadrukt medewerker Thea van de Langkruis (70 jaar). Ze werkt er al 21 jaar. “Ik heb eerst jaren in een ander filiaal gewerkt.”  

Traantje laten
Ze zal zeker een traantje laten op haar laatste werkdag hier. “Het is zo’n leuk team dat hier werkt, allemaal mensen van verschillende leeftijden. Voor mij stopt het straks ook, ja. Maar ik ga gewoon weer opnieuw solliciteren. Waarom zou ik samen met mijn man op de bank gaan zitten? Ik heb gewoon nog zin om te werken, ook al ben ik 70.”
Ook bedrijfsleider Bianca Bregman zal iets anders moeten gaan zoeken. Ze weet nog niet wat. Hoe er gereageerd is door het personeel op de aangekondigde sluiting? “Gelaten. Het is een opeenstapeling geweest van tegenvallers en toen een gesprek werd aangekondigd, voelden de meesten de bui wel hangen.” Het vertrek van de supermarkt aan Groensvoorde, heeft ook geen positieve invloed gehad. Maar dat in een jaar tijd drie keer zoveel aan energie moet worden betaald, heeft het bedrijf uiteindelijk de das omgedaan. En dus zijn de laatste maanden van de groenteman ingegaan.

“Maar als...” De bedrijfsleider schudt resoluut haar hoofd. “Er komt geen doorstart, het is echt over en uit.” Het maakt de klanten boos en verdrietig. “Een echte groentewinkel in Waddinxveen is al schaars”, meent klant Hans. “Ik weet nu al dat ik het ruime aanbod en de vriendelijke dames enorm ga missen.”