De bodem van het zwembad kon sinds vorige week niet meer omhoog en omlaag.
De bodem van het zwembad kon sinds vorige week niet meer omhoog en omlaag. Myriam Dijck

De Sniep kampt met problemen beweegbare bodem

Algemeen 444 keer gelezen

Waddinxveen – Gouwebad De Sniep heeft deze week een poging gedaan om de bodem van het wedstrijdbassin te laten zakken. Volgens de eerste geluiden is dit gelukt.

De bodem kon sinds vorige week dinsdag niet meer omhoog en omlaag. Oorzaak van de problemen was een gebroken staalkabel. 

Door de beweegbare bodem tijdelijk op een vaste hoogte te zetten hoopt de leiding van De Sniep dat het zwembad weer door meer vaste gebruikers is te gebruiken. De afgelopen week stond de beweegbare bodem vast op tachtig centimeter onder het wateroppervlakte. Nu zou de bodem inmiddels weer op 1 meter 82 centimeter staan waardoor weer meer gebruikers naar het bad kunnen komen. 

Zwemlessen vonden vorige week wel doorgang, maar andere activiteiten konden niet doorgaan. Zo moest zwem- en poloclub De Gouwe alle trainingen afgelopen week en begin deze week schrappen. Ook de wedstrijden afgelopen weekeinde moesten uit het programma gehaald worden. 

Vanaf woensdag 21 september hoopt De Gouwe de trainingen weer te hervatten. Het recreatiebad was overigens wel gewoon open.