Afbeelding

Paul van Laak en HCW nu al uit elkaar

Algemeen 809 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De samenwerking tussen de vrouwen van HC Waddinxveen en trainer Paul van Laak heeft precies één competitiewedstrijd geduurd. Afgelopen week kwam het tot een breuk tussen club en trainer, waarna de vrouwen zondag zonder Van Laak op de bank met 2-2 gelijkspeelden in en tegen Almere.

Van Laak zegt dat er de afgelopen week veel is gebeurd op de club. “We hebben gesprekken gevoerd en uiteindelijk zijn we samen tot de conclusie gekomen dat er een verschil van inzicht is die niet oplosbaar is”, reageert de Amsterdamse oefenmeester.

Over wat er precies is voorgevallen wil Van Laak niet zeggen. “Inhoudelijk ga ik er verder niet op in. Het gaat ook niet om mij, maar om de club. Als trainer ben ik slechts een passant.”

Voorzitter Max van Gils betreurt het snelle afscheid van de trainer. “We waren het niet eens met bepaalde keuzes van Paul”, legt hij uit.

Van Laak was het vorige seizoen trainer van de mannen van HCW. “Ik zag de potentie bij de vrouwen, maar het is gelopen zoals het gelopen is. Ik ga even bijkomen, want het was best een heftige week. Ik wens HCW het allerbeste.”