Afbeelding

ASW is één helft de speelbal van Be Fair

Algemeen 490 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair mag zich voorlopig weer eventjes ‘de club van Waddinxveen’ noemen. In de derby met ASW waren de bewoners van sportpark ’t Suyt één helft heer en meester: 1-5.

Precies twee jaar geleden ontmoetten beide clubs elkaar ook voor de beker op sportpark De Sniep. Toen was de rol van ASW snel uitgespeeld, stond het 0-5 bij rust en werd het uiteindelijk 1-8 voor de bezoekers.
Hetzelfde scenario van voor de rust voltrok zich zaterdag opnieuw. ASW was zichzelf niet, oogde uiterst onzeker en speelde zeer onsamenhangend in de eerste 45 minuten. Be Fair sloeg al binnen twee minuten toe door Mike Maljaars die de vierdeklasser op een 0-1 voorsprong zette.

De gastheren, die vorige week nog indruk hadden gemaakt met een 6-1 overwinning op Moerkapelle, werden vervolgens op alle fronten afgetroefd door Be Fair. Jesse van Lochem maakte na tien minuten 0-2 en na twintig minuten tekende Jimmy de Lange voor de 0-3. “Daarna was het geen wedstrijd meer”, zei Be Fair-trainer Martijn Peters. Zijn collega Justin Sterk kon dat slechts beamen. “Het was tot de rust redden wat er te redden viel.”

Bij de 0-4 had Be Fair wat geluk dat de inzet van Mickey Halsey via een ledemaat van een ASW’er in het doel verdween, maar op de 0-5 van Steven van Puffelen was weinig aan te merken.

De tweede helft was door de tussenstand van elke spanning ontdaan. Bij Be Fair was het vuur wat gedoofd en daardoor kon ASW zich na de rampzalige eerste helft enigszins oprichten. “We gingen in ieder geval de duels weer aan”, zag Sterk. Ewout Haagsman redde de eer namens ASW (1-5), dat volgens zijn trainer niet te lang treurde. “De barbecue is gewoon aangegaan, hoor. Blijkbaar waren te veel jongens bevangen door de spanning. Jammer, maar de wereld vergaat niet. We zijn aan een proces bezig en vallen en opstaan hoort daarbij.”

Be Fair bereikte door de zege de knock out-fase van het bekertoernooi. “Wie weet kunnen we nog wat rondjes overleven”, reageerde Peters, die tevreden terugkeek op de voorbereiding. “We hebben ons verbeterd waar we wilden: scorend vermogen. We hebben goede resultaten behaald en maar twee keer verloren, tegen Soccer Boys en Sparta.”
Ondanks de goede voorbereiding waagde Peters zich niet aan voorspellingen voor de competitie. “We hebben een afdeling met goede ploegen. We hopen uiteraard mee te draaien in de top-zes.”

Voor vijfdeklasser ASW is het helemaal koffiedik kijken wat tegenstand betreft. “Ik denk dat we pas na een wedstrijd of zes, zeven een beeld hebben van de krachtsverhoudingen. We beginnen thuis, dat is lekker. Wanica Star, daar hebben we nog nooit van verloren. Waarschijnlijk ook nog nooit tegen gespeeld.”