Willem-Jan Oosterveen in de kleedkamer van Be Fair.
Willem-Jan Oosterveen in de kleedkamer van Be Fair. Erik van Leeuwen

Verdediger ‘Edje’ vertrokken

Algemeen 594 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Willem-Jan Oosterveen is vanaf heden verdediger in ruste. Na vijftien seizoenen kreeg hij een heuse afscheidswedstrijd. Een beetje beduusd zat hij een half uur voor zijn uitzwaai-duel in de kleedkamer van de selectie. “Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren”, zei hij.

“Ik vind het eigenlijk ook te veel eer. Ik ben geen type dat graag in de schijnwerpers staat. Andere spelers hebben een grotere betekenis voor Be Fair gehad, vind ik.” Die spelers speelden echter niet vijftien jaar onafgebroken in de hoofdmacht van de club. Oosterveen, die bij Be Fair steevast ‘Edje’ wordt genoemd (‘hoe dat gekomen is, is geen verhaal voor de krant’), was een vaak stille, maar belangrijke kracht in de verdediging. “Het sportieve hoogtepunt was natuurlijk de promotie van de derde naar de tweede klasse, maar ook de jaren dat we in de tweede klasse in de top meedraaiden.”
Fysiek zou hij best nog een paar jaar meekunnen, maar Oosterveen voelde dat zijn tijd van stoppen was gekomen. “Ik heb altijd alles voor het voetbal opzij gezet. Ik vind dat dat ook hoort als je selectievoetbal speelt. Vakanties plan je buiten het seizoen om. Die verplichting wil ik niet meer. Ik zit in een andere levensfase dat het niet alleen meer om voetbal gaat.”
Oosterveen nam op passende wijze afscheid, want hij scoorde vlak voor tijd vanaf de stip. (Erik van Leeuwen)