Muzikaal duo treedt op in Remonstrantse kerk. (foto: Jasper Letschert)
Muzikaal duo treedt op in Remonstrantse kerk. (foto: Jasper Letschert) Jasper Letschert

Optreden duo Habraken en Petrovitsch

Algemeen 346 keer gelezen

Waddinxveen - Het duo Eefje Habraken en Daniel Petrovitsch treedt zondag 18 september om 15.00 uur op in de Remonstrantse kerk aan Zuidkade 59. 

De musici, die sinds 2019 met elkaar verbonden zijn door het Rotterdams Philharmonisch Orkest, spelen werken van Reinhold Glière, Bohuslav Martinu, Bela Bartók en Zoltán Kodály.

Eefje Habraken studeerde viool bij Qui van Woerdekom en Theodora Geraets aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en bij Lex Korff de Gidts aan het conservatorium van Amsterdam. In 2004 sloot zij haar masteropleiding met een onderscheiding af bij István Párkányí. Momenteel is Habraken violist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam. 

Daniel Petrovitsch werd geboren in Aken en kreeg zijn eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd. Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), het Alban Berg Quartett en Ferenc Rados. Sinds 2010 is Petrovitsch als plaatsvervangend solocellist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Kaarten zijn te verkrijgen via de website of telefonische reservering: 06-53281016. De toegang bedraagt 17,50 euro inclusief koffie of thee. Houders van de Rotterdampas betalen 15 euro, voor jongeren tot 18 jaar 10 euro.