De kinderen zorgen, met hulp van deskundigen, zelf voor een dak boven hun hoofd. (tekst en foto: Annette van den Berg)
De kinderen zorgen, met hulp van deskundigen, zelf voor een dak boven hun hoofd. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Tentfeest met regen en zon

Algemeen 464 keer gelezen

Waddinxveen - Hitte en verkoelende regenbuien ervaar je beter in een tent dan in de kerk. Zag de organisatie zich de afgelopen jaren genoodzaakt ‘de week’ naar de kerk te verplaatsen in verband met corona-beperkingen, dit jaar mocht de tent weer opgezet. Van 16 tot en met 18 augustus genoten ruim vierhonderd kinderen van de activiteiten die de PKN-kerken.

Op het Wingerdveld begon de tentweek maandagavond traditioneel met een buurtfeest. De organisatoren willen dat iedereen zich welkom voelt en zijn daarom ‘onwijs blij’ dat ze dit jaar niet naar de kerk hoefden uitwijken. Buurtkinderen met ouders die niet naar de kerk gaan, sluiten zich dan makkelijker aan. Ze mogen komen en gaan. Maaike Hamoen: ”De tentweek is altijd heel flexibel, dat is de charme.”

De activiteiten waren gevarieerd. Bijbelverhalen, knutselen, poppentheater, speurtocht, zeepbaan en meer. Maar bij kinderen uit groep 6 en 7 is de huttenbouw het meest populair. “Daar komen ze voor”, weet Elise Neven.

Dat huttenbouwen is een serieuze zaak en er zijn prijzen te winnen: een voor de mooiste, een voor de stevigste en een voor de groep die het best samenwerkt. Rolf van der Krol: “Zo stimuleer je samenwerken en voorkom je dat één persoon de baas speelt.”

Hutten bouwen is niet alleen populair bij de kinderen, ook een aantal opa’s timmert en zaagt enthousiast mee. “Mijn vader is ook bezig”, wijst Neven, maar haar vader Piet is zo geconcentreerd bezig dat hij alleen oog heeft voor de bouw en de kids “Hij heeft nu zelf geen kleinkinderen meer in de buurt die meedoen, maar hij doet het met plezier.”

De organisatie is blij met de hulp. “Zelfs bij ons is het lastig om genoeg vrijwilligers te vinden om het veilig te houden”, zegt Rianne de Mik. “Vooraf lijkt het heel krap, maar gelukkig blijft er altijd een aantal ouders op het laatste moment hangen om te helpen.”

Op het veld van de Zonnehof werd ook een tent opgezet; op beide locaties genoten ruim tweehonderd kinderen nog even van hun vrijheid, want maandag luidt de schoolbel weer.