Op het veld aan de Ganzerik werd de zomervakantie ingeluid met een pop-up camping. (foto: C. van Hoven)
Op het veld aan de Ganzerik werd de zomervakantie ingeluid met een pop-up camping. (foto: C. van Hoven)

Vakantie ingeluid met tentfeest

Algemeen 388 keer gelezen

Waddinxveen - Hoe kan je de zomervakantie nou beter inluiden dan met een aantal kinderen uit de buurt te gaan barbecuen, tenten opzetten (soms met wat hulp van een ouder) en een grote logeerpartij regelen op het veld voor de deur waar je woont. 

Tijn, Nora, Fedde, Nout en Maas hadden het bijna professioneel aangepakt. Op vrijdag, na het inluiden van de zomervakantie op school, zijn ze briefjes gaan uitdelen in de buurt waarin werd gepleit voor een pop-up camping op zondagmiddag 10 juli. Genodigden waren vanaf 15.00 uur welkom met hun tent, luchtbed, slaapzak en tandenborstel. 

Cees van Hoven, vader van een zesjarige, een negenjarige en een twaalfjarige grijnst. “Het was misschien niet de meest handige dag, een zondag, maar ach het was wel heel leuk. Er is ook nog wat op de barbecue gelegd en we hebben met marshmallows boven het vuur gezeten. Het was een spontane actie vanuit de kinderen om de vakantie in te luiden. Leuk toch.”
In totaal bleven zo’n acht kinderen slapen en stonden op het veld aan de Ganzerik vier tenten en nog een kleintje. Ook de vaders en moeders hadden het naar hun zin, al klopten de eerste campinggasten wel weer om 5.30 uur aan om thuis even te plassen.