Arie Boonstoppel (links), burgemeester Nieuwenhuis en Hans Ferber tekenen de overeenkomst. (foto Wim Plomp)
Arie Boonstoppel (links), burgemeester Nieuwenhuis en Hans Ferber tekenen de overeenkomst. (foto Wim Plomp)

Be Fair kan niet wachten op padeltennis

Algemeen 615 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – In navolging van De Gouwe Smash heeft ook Be Fair het padeltennis omarmd. Vanaf september beschikt de club op sportpark De Buitenhof over vier padelbanen.

Door Erik van Leeuwen

De banen worden op dit moment aangelegd op het complex. Afgelopen week werden de laatste officiële handelingen verricht. Voorzitter Arie Boonstoppel, Hans Ferber, de penningmeester van het stichtingsbestuur van het tennispark én burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis ondertekenden de overeenkomst waarmee de gemeente voor een deel van het bedrag garant staat. De Stichting Waarborgfonds Sport staat ook voor een deel garant. De borgstelling was nodig voor de financiering van Be Fair.

‘We verwachten dat padel onze club een grote boost zal geven’

De club hoopt in september de banen in gebruik te kunnen nemen. “Er komt uiteraard een officiële opening”, zegt Hans Ferber. “Voor ons als club is dit een enorme stap. We gaan onze naam ook veranderen in: Be Fair Tennis en Padelvereniging.”

Be Fair pakt het meteen groot aan met vier banen. “We offeren twee reguliere tennisbanen op, maar we zaten ook ruim in ons jasje”, zegt Ferber. “We houden nog acht tennisbanen over. We zijn ervan overtuigd dat padeltennis onze club een grote boost zal geven. Padel is enorm populair. Wij verwachten dat we hierdoor veel nieuwe leden kunnen verwelkomen.”
Be Fair heeft nu ongeveer 560 leden. In de hoogtijdagen had de club er duizend. “We gaan één lidmaatschap aanbieden”, weet Ferber. “Hoe we het verder gaan invullen, daar is de padelcommissie die we onlangs hebben opgericht, mee bezig.”

De Gouwe Smash was twee jaar geleden de eerste Waddinxveense tennisclub die met padeltennis begon. Nadat de twee banen waren geopend, liep het storm. “We zijn fors gegroeid in leden”, vertelt Gerard van Kampen namens de club. “Er is zo veel belangstelling dat we een extra baan willen aanleggen. Daar zijn we volop mee bezig. We zitten in de procedures. Ik hoop dat eind van dit jaar de derde baan er is.”

Padel is bij De Gouwe Smash volledig geïntegreerd in de club. “Ook wij bieden één lidmaatschap aan. Van de ruim vierhonderd leden spelen er ongeveer 130 op structurele basis padel.”

Padel heeft De Gouwe Smash een enorme boost gegeven. “Zonder padel weet ik niet of we nog een lange toekomst hadden gehad.”

Eind deze maand staat het Open Padelkampioenschap van De Gouwe Smash op de agenda. Het kampioenschap maakt deel uit van twee open toernooiweken. Van Kampen: “We beginnen met de Tennis Classics, daarna spelen we van maandag tot en met zondag het open padelkampioenschap en aansluitend het open toernooi. Dus twee weken tennispret.”

Van Kampen is niet bang dat er in Waddinxveen te veel padelbanen komen. “We hebben gezien dat de sport juist veel nieuwe leden aantrekt, vooral in de leeftijdscategorie van dertig en veertig jaar. Er komt heus wel een verzadigingspunt, maar zes padelbanen in Waddinxveen is echt niet te veel.”

Hans Ferber verheugt zich enorm op de komst van de padelbanen bij Be Fair. “En ik niet alleen hoor. De hele club kijkt er enorm naar uit. Ik merk dat iedereen ermee bezig is.”