Logo hartvanwaddinxveen.nl

Rob van Oord over leuke wiskunde

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Oud-leerlingen van het Coenecoop College (voorheen Samenwerkingsschool voor havo-atheneum) kunnen zaterdag 25 juni het boek genaamd ‘Wiskunde bij de les’ laten signeren door de auteur en oud-leraar van het Coenecoop College, Rob van Oord. 

Van Oord is dan in boekhandel Sonneveld aan het KW-plein. Voor liefhebbers geeft hij ook een workshop van drie kwartier, waarin volgens hem ‘leuke wiskunde’ wordt bedreven met bijvoorbeeld origami.

Rob van Oord was 40 jaar docent wiskunde op het Coenecoop College. Op tal van manieren probeerde hij zijn lessen leuker te maken, variërend van het uitdelen van pepernoten op 5 december tijdens de pietentest tot het vieren van pi-dag met door de leerlingen zelfgemaakte taarten (pies).

Op bijeenkomsten met vakgenoten verzorgde hij workshops waarin hij zijn vondsten deelde. In zijn boek worden ideeën aan de hand gedaan. Aanmelden voor de workshop (van 11.00 tot 11.45 uur en bij veel belangstelling ook van 13.00 tot 13.45 uur): robvanoord@tiscali.nl. De voormalig docent signeert tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Meer berichten