Afbeelding

D66-eerbetoon voor Albert Grooten

Algemeen 299 keer gelezen

Waddinxveen – Albert Grooten is tijdens de algemene ledenvergadering van D66 afdeling Waddinxveen onderscheiden met de Jet de Bussy-penning. De 70-jarige Waddinxvener krijgt de penning voor zijn jarenlange verdiensten voor de partij op lokaal niveau. Landelijk bestuurslid Wietske Veldman overhandigde Grooten de penning.

D66 reikt sinds 2003 de Jet de Bussy-penning (vernoemd naar het Amsterdams D66-lid van het eerste uur) uit aan leden die zich op lokaal en/of regionaal niveau bijzonder en langdurig hebben ingezet.
Grooten werd in 1994 voorzitter van het bestuur van de Waddinxveense tak van D66. Twee jaar later werd hij duo-raadslid. Vanaf 2006 was hij raadslid. Hij was daarnaast ook als voorzitter en secretaris actief in het D66-bestuur.
In het voorjaar van dit jaar nam hij afscheid als raadslid. Een half jaar daarvoor droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Juliette Brandenburg. Sinds enkele maanden is Grooten weer toegetreden tot het bestuur, dat donderdag werd herkozen door de leden.