Logo hartvanwaddinxveen.nl
Muziekkorpsen leukten de intocht op. (foto: Remco Poot)
Muziekkorpsen leukten de intocht op. (foto: Remco Poot)

Waddinxveen Wandelt weer samen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Vijfentwintighonderd mensen liepen naar schatting mee met Waddinxveen Wandelt dat vorige week van dinsdag tot en met vrijdag, na een jaar afgelasten en een jaar do-it-yourself-wandelen, weer ‘gewoon’ kon plaatsvinden. Het was ook nog eens het zilveren jubileum.

Door Marlies de Baare 

Op de voorlaatste avond van de wandelvierdaagse werd de stoet wandelaars in het centrum onthaald met vrolijke muziek van het harmonieorkest Concordia. Peggy Tijsma was erbij; ze doet van kleins af aan mee met het Waddinxveense wandelevenement, deze  editie wordt ze vergezeld door haar kinderen Fleur (6) en Chris (4).
Vorig jaar nam het gezin deel aan de Waddinxveen Wandelt-do-it-yourself, een route die wandelaars zelfstandig konden volgen met een speciaal ontworpen boekje. “Dat was toen erg handig omdat je zelf kon kiezen hoe laat je ging lopen, na het avondeten is het nu haasten om op tijd bij de startplek te zijn. Maar dit is wel een veel leukere beleving voor de kinderen,” vertelt Tijsma.

Klasgenoten Djaël (8), Jens (8) en Jordy (7) lopen diezelfde avond vijf kilometer. De drie hebben zin in de intocht op vrijdag. “Morgen krijgen we een medaille” zegt Jens. “En?,” vraagt zijn moeder, ‘en ijs!” roept Jens. “En?,” vraagt zijn moeder opnieuw maar nu aan alle drie de kinderen, “en snoepjes,” antwoorden ze in koor.
Vader Anton Koren, benadrukt de goede sfeer is en hoe leuk het is om na twee jaar corona weer mee te kunnen lopen. “We vinden wandelen erg leuk, dus we hadden ook wel voor de 10 kilometer kunnen gaan” vertelt Koren. Zoon Djaël, die echte wandelschoenen aan heeft knikt instemmend.
Lees verder en kijk meer foto’s in de papieren editie van woensdag

Meer berichten