Wim Hennink denkt diep na tijdens zijn openingspartij tegen Nieuwerkerker Johan de Koning.
Wim Hennink denkt diep na tijdens zijn openingspartij tegen Nieuwerkerker Johan de Koning.

WSV-bijrol op Zuidplas Top 12 toernooi

Algemeen 79 keer gelezen

SCHAKEN
Moordrecht – De schakers van WSV/Internos hebben op het Zuidplas Top 12 toernooi bij SV De IJssel de teamvierkamp gewonnen. Individueel was er echter slechts een bijrol voor de Waddinxveense equipe.

In de invitatiegroep van elf deelnemers haalde geen Waddinxvener de top vijf. Ruud Bosch werd tiende, Barthold Jansen negende, Wim Hennink zevende en Wim Mulder zesde.
De winst ging naar Moordrechtenaar Bernard Evengroen, die in tien snelschaakpartijen goed was voor 7,5 punten. Hij hield plaatsgenoot Arie Macdaniël ruim achter zich.

Vanwege het jubileum - het toernooi werd voor de 25ste keer gehouden - tuigde De IJssel een speciale kroongroep op met daarin acht hoofdrolspelers uit de 24 voorgaande edities, onder wie zes ex-winnaars. Favoriet Henk-Jan Evengroen, zeven maal eerder winnaar van het Zuidplastoernooi, was ook nu met afstand de beste. Voormalig SVN-schaker Dirk Hoogland, in 1997 en 1999 winnaar van het prestigieuze toernooi, had nog lang kans op de eerste plaats, maar hij verloor in de slotfase een partij waardoor hij was uitgeschakeld. Jan Evengroen en Pim te Linteloo werden derde en vierde.

In de dubbele vierkamp was WSV/Internos oppermachtig. Bert van der Knaap, Henk Stam, Arjen en Derek Zuurmond wonnen vijf van hun zes partijen.
Het was voor het eerst sinds 2019 dat het toernooi weer werd gehouden. Volgend jaar keert de kandidatengroep terug ter vervanging van de kroongroep.