Logo hartvanwaddinxveen.nl
Er was een constante stroom van aanwezigen op de vrijwilligersmarkt. (tekst en foto: Marlies de Baare)
Er was een constante stroom van aanwezigen op de vrijwilligersmarkt. (tekst en foto: Marlies de Baare)

‘Veel mensen hier willen zich inzetten voor een ander’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen hield zaterdag 14 mei een vrijwilligersmarkt in Cultuurhuys De Kroon. Ondanks de zomerse temperaturen, kwamen mensen uit Waddinxveen en omgeving toch naar binnen om rond te kijken en in gesprek te gaan met de deelnemende organisaties. 

Margo Vreeburg, coördinator bij Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen, was blij om te zien dat er 27 organisaties aanwezig waren op de markt. Vreeburg: “De markt biedt niet alleen ruimte voor organisaties om nieuwe vrijwilligers te werven maar ook om contact te leggen met andere organisaties.” Veel organisaties zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers. Bianca Groenendijk, vrijwilliger bij de Dierenbescherming beaamt dat zij een enorm tekort aan collectanten hebben. Ook Kinderboederij Dierendal kampt met een tekort aan vrijwilligers. Voorzitter Ellen van Helden: “Onze stichting draait volledig op vrijwilligers en daarom is er altijd plek voor nieuwe mensen.” Vreeburg ziet dat veel mensen zich willen inzetten als vrijwilliger. Zo zijn er volgens haar veel meer 30-jarigen die als vrijwilliger aan de slag willen dan voorheen. “In Waddinxveen heerst een ons-kent-ons-gevoel en dat zorgt ervoor dat veel mensen zich voor een ander willen inzetten”, vertelt ze. 

Echt druk werd het niet op de markt, maar er was een constante stroom van mensen die een rondje maakten. Jolanda de Bok, palliatief zorgmedewerker was één van de bezoekers van de markt. “Ik kwam naar de markt om contact te maken met organisaties en om te kijken of ik iets als vrijwilliger zou kunnen betekenen. De markt is een mooi initiatief hiervoor.” Ook PCW-gemeenteraadslid Sylvia van de Krol kwam naar de vrijwilligersmarkt. Ondanks haar drukke leven wilt ze zich graag zo nu en dan inzetten als vrijwilliger. “Daar is gelukkig ook genoeg vraag naar.” De zoektocht naar vrijwilligers is tegenwoordig veranderd. “Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen zou een paar jaar terug nog vanuit een functie op zoek gaan naar een vrijwilliger, maar vandaag de dag kijken we welke functie of taken bij een persoon passen,” legt Vreeburg uit.

Meer berichten