Logo hartvanwaddinxveen.nl
Met een grote schaar knipte burgemeester Nieuwenhuis het feestlint door. (tekst en foto: Marlies de Baare)
Met een grote schaar knipte burgemeester Nieuwenhuis het feestlint door. (tekst en foto: Marlies de Baare)

Gerenoveerde Kardinaal Alfrink school is ‘open geknipt’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Hij moest er even flink voor door zijn knieën, maar burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis mocht op woensdag 11 mei, samen met wethouder Brigitte Leferink, letterlijk de schaar zetten in de gerenoveerde Kardinaal Alfrinkschool aan de Zuidplashof. Met een schaar van reuzenformaat werd een zelfgemaakte strik doorgeknipt als officiële opening van het gebouw dat door corona twee jaar moest worden uitgesteld. 

Terwijl de kinderen en leerkrachten zich op deze zonnige woensdagochtend in groten getale verzamelden op het schoolplein, namen de directeur van de school Bastiaan Top en clustermanager bij Kind & Co Sanne Verheij het woord. “Eindelijk kunnen we na twee jaar dit mooie gebouw officieel laten openen,” zei Top. Verheij vulde aan dat ze heel blij is dat het kindcentrum nu een fijne lichte plek is.  

Door samenvoeging van de Kardinaal Alfrinkschool en de voormalige Koningin Beatrixschool (die in een nieuw gebouw in de Triangel verder is gegaan onder de naam TOV) ontstond er ruimte voor uitbreiding. Na twee jaar renoveren is er vooral meer licht in het gebouw gecreëerd en is er één geheel van gemaakt. “Nu kunnen we kinderen van 0 tot 12 jaar opvangen en een zachte knip aanbieden. Kinderen die al bekend zijn met onze kinderopvang, komen daarna in de kleuterklas van de Kardinaal Alfrink terecht en voelen zich hier doorgaans al op hun gemak,” aldus Verheij.  

Ook pedagogisch medewerker Maartje van der Slik is enthousiast. “De afgelopen twee jaar hebben we al van het nieuwe gebouw mogen genieten en het bevalt enorm.”  

Veel kinderen waren verkleed naar de opening gekomen, want de school vierde tevens het 35-jarig bestaan. Directeur Top: “Officieel bestaat de school 36 jaar, maar omdat we het jubileum vorig jaar niet hebben kunnen vieren (vanwege corona, red.) willen we er dit jaar één groot feest van maken.” Hierdoor is het de hele week feest en zijn er optredens door de kinderen in een heuse circustent.

Meer berichten