Logo hartvanwaddinxveen.nl
De twee kunstenaars zijn naar verwachting nog wel een week of vier bezig, afhankelijk van het weer. (tekst en foto: Nicole Lamers)
De twee kunstenaars zijn naar verwachting nog wel een week of vier bezig, afhankelijk van het weer. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Metamorfose muur is voor kunstenaar kers op de taart

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Begin deze week is de Waddinxveense street-art kunstenaar Ruud Kooger samen met Menno Verbeek aan de slag gegaan met de metamorfose van de grijze muur van een wooncomplex naast de hefbrug aan Kerkweg-Oost. Een muur van 13 meter hoog en 7 meter breed.

Dit gebeurt op initiatief van het Sleutelkwartier (de projectgroep die zich buigt over de ontwikkeling tussen hefbrug en station) en wordt mede mogelijk gemaakt door Woonpartners Midden-Holland die eigenaar is van de muur. Op de muur komt een kleurrijk ontwerp dat symbool staat voor de transformatie van het Sleutelkwartier; het gebied tussen de hefbrug en het station. Gestreefd wordt naar meer eenheid, samenhang en kwaliteit in het gebied door onder andere nieuwe pleinen, groen en fietsroutes aan te leggen.

Wie vanaf de N207 over de hefbrug Waddinxveen binnenrijdt, ziet het kunstwerk in wording direct aan zijn linkerzijde. Twee kunstenaars zijn op een schaarlift in de weer met muurverf en spuitbussen. Tot dusver heeft Kooger nog niet willen verklappen wat zijn kunstwerk voor moet stellen, maar zo langzamerhand is een meisje te ontwaren in een bloemenveld. Kooger staat erbij te glunderen. Hij zegt: “Zo’n enorme muur op zo’n goede locatie zie ik als kunstenaar wel als kers op de taart.”

Meer berichten