Logo hartvanwaddinxveen.nl
Ook een scheur in textiel kan zo verholpen worden. (foto: pr)
Ook een scheur in textiel kan zo verholpen worden. (foto: pr)

Repair Café zaterdag open

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De vrijwilligers van het Repair Café staan zaterdag 14 mei weer klaar voor allerlei reparaties. Alle huis-, tuin- en keukenmateriaal dat kapot is maar wellicht nog te repareren, kan aangeboden worden bij de mannen en vrouwen van het Repair Café.

De vrijwilligers kijken, samen met de eigenaar, wat er defect is en of ze het kunnen herstellen, zoals bijvoorbeeld een kapot achterlicht van een fiets, een niet goed lopende rollator, een kapotte tas of een losse zoom. Lukt de reparatie uiteindelijk niet, dan krijgt de aanbieder een advies voor een eventuele vervolgstap.

Afvalberg
De vrijwilligers van het Repair Café doen er alles aan om de reparaties te laten slagen om zo de afvalberg niet onnodig te laten vergroten. Spullen kunnen zo langer worden gebruikt en hoeven niet te worden weggegooid. Daardoor zijn minder grondstoffen en energie nodig om nieuwe producten te maken, wat een vermindering van CO2-uitstoot oplevert.

Vrijwillige bijdrage
Een vrijwillige bijdrage voor de verrichte reparatie in het café wordt op prijs gesteld. Hiermee kunnen extra materialen en nieuw gereedschap worden aangeschaft.

De vrijwilligers en de koffie staan klaar tussen 9.00 en 13.00 uur aan de Mauritslaan 55.

Meer berichten